JongDutchess architectuur | Zelfbouwconcepten    Postbus 24324, 3007 DH Rotterdam    06 28422375    www.jongdutchess.nl

JongDutchess architectuur | Zelfbouwconcepten

Robuuste ontwerpen die de tand des tijds doorstaan

‘Een woning moet goed voelen en logisch in elkaar zitten. In elk woningontwerp moeten alle relevante aspecten optimaal op elkaar zijn afgestemd waardoor het uiteindelijke woonhuis vanzelfsprekend aanvoelt. Dat is de essentie van architectuur.’ Vanuit de wens om voor elke beurs mooie, hedendaagse projecten te ontwerpen heeft architect Aldo de Jong na jarenlange ervaring te hebben opgedaan bij een aantal gerenommeerde architectenbureaus zijn eigen bureau JongDutchess architectuur opgericht. Zijn werk kan gedefinieerd worden als hedendaagse architectuur. Hij ontwerpt robuuste gebouwen.

Door het op subtiele wijze aanbrengen van details, zoals een houten lattenwerk in de gevel of een stalen gevelkader worden ze gekenmerkt door een zekere mate van ontspannenheid, royaliteit en flexibiliteit en zullen ze de tand des tijds ruimschoots doorstaan. De Jong: ‘Een goed ontwerp is een ontwerp waarin in nauw overleg met de opdrachtgever alle relevante aspecten zorgvuldig zijn gewogen en verwerkt. Opdrachtgever en architect moeten elkaar uitdagen en een kritische houding ten opzichte van elkaar aannemen.

De opdrachtgever zal de essentie van zijn ideeën moeten overbrengen, de architect moet zijn expertise inzetten om de soms conflicterende uitgangspunten samen te brengen. Elk ontwerpvraagstuk wordt door mij dan ook allereerst benaderd vanuit de wensen van de opdrachtgever die vervolgens vertaald worden in een eerste schetsontwerp.

Aspecten als de afmetingen van de verschillende ruimten, gebruiksgemak, looproutes, comfort, flexibiliteit en situering worden daarin meegenomen. Vervolgens worden de architectuur en de materialisering uitgewerkt tot een totaalplan waarin oog voor energiezuinigheid, duurzaamheid en een wisselwerking van de woning met de directe omgeving centraal staan.’

JongDutchess architectuur | Zelfbouwconcepten I Postbus 24324, 3007 DH Rotterdam I 06 28422375 I www.jongdutchess.nl