KLOET & VAN DE MERWE ARCHITEKTEN    Oude Delft 231, 2611 HD Delft      015 2136309    www.kloet.nl

KLOET & VAN DE MERWE ARCHITEKTEN

Duurzame woningen speciaal voor de locatie ontworpen

Kloet & Van de Merwe architekten is in 1986 opgericht en realiseert tijdloze, duurzame woningen met een moderne architectuurstijl. Het handschrift van de architect wordt gekenmerkt door zorgvuldig gedetailleerde, heldere plattegronden die stedenbouwkundig passend op de locatie gesitueerd worden.

Het bureau sleepte verschillende nominaties en precieuze prijzen in de wacht waaronder de nominatie voor de Stad Rotterdam Prijs (2004), de nominatie voor de Welstandsprijs Maassluis (1997), de Jan Buys Prijs(1990) en een eervolle vermelding bij de negende internationale Architectuurprijs 1990. Recent heeft het bureau de Le Comte Prijs 2016 ontvangen voor de restauratie van vier woningen te Delft.

Paul Kloet: ‘We hebben veel ervaring met milieuvriendelijk bouwen en het toepassen van alternatieve energie. De afgebeelde woningen verschillen in stijl maar zijn allemaal speciaal voor de locatie ontworpen.’

Villa de Kort is opgebouwd uit verschillende volumes met een erker. De gevels zijn opgebouwd uit strengperssteen (een baksteensoort), de erker is voorzien van ronde beglazing.

Tuinmuren, dakoverstekken en licht metselwerk bepalen de vormgeving van de villa in het Lyceumkwartier.

De villa in Oegstgeest biedt een zee van ruimte en heeft een ruime garage en een dakterras.

De villa Sewpersadsing is opgebouwd uit twee volumes die vormgegeven zijn door de situatie en gekoppeld door de entree / het trappenhuis.

Dubbele woning prijsvraaglocatie Tanthof – Delft
Prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 17.500,-. Bouwkosten: ± € 345.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 210 m2. Inhoud woning: 650 m3. Constructiemethode: kalkzandsteen, betonvloeren. Gevelmateriaal: baksteen, stucwerk, houten kozijnen.

Oude Delft 231, 2611 HD Delft I 015 2136309 I www.kloet.nl
 

Fotografie: Peter de Ruig