Knevel Architecten    Schakelstraat 16, 1014 AW Amsterdam      020 6812478    www.knevelarchitecten.nl

Knevel Architecten

Omdat particulieren met de wens om een eigen woning te realiseren meestal geringe ervaring hebben met bouwen, vindt ontwikkeling in nauw overleg plaats. Wij begeleiden opdrachtgevers tijdens het fascinerende en complexe bouwproces. Regelgeving en voorschriften worden door ons op een adequate manier geïntegreerd in een ruimtelijk ontwerp. Grenzen worden afgetast en indien nodig verlegd. Het uiteindelijke resultaat is naast vanzelfsprekend tegelijkertijd verrassend. Het afgebeelde werk is representatief voor ons werk dat in particulier opdrachtgeverschap is gerealiseerd. Het zijn intelligente, innovatieve, duurzame en betaalbare woningen, die tot de verbeelding spreken.

Woonhuis Rieteiland Oost bestaat uit drie verdiepingen met een kelder en een opbouw naar het dakterras. Aan de waterzijde heeft het woonhuis een open karakter en zijn door uitsparingen in de hoofdmassa op alle verdiepingen buitenruimten gecreëerd. Het hellende dak is in zijn geheel voorzien van zonnepanelen en maakt door zijn vorm en kleur een integraal onderdeel uit van het ontwerp.

Het architectonisch concept van de Villa Vinkeveen wordt gekenmerkt door grote openheid aan de waterzijde en diffuse afscherming aan de straatzijde. Bij de entree is een deel van de woning boven het maaiveld opgetild om de kwaliteit van het uitzicht over het water uit te buiten en een doorlopende oprit te realiseren.

Het woonhuis Vleuten bestaat uit twee lagen. De vormgeving van de bouwmassa’s en de mate van open- en geslotenheid bepalen samen de oriëntatie van de woning. Aan de noordoostzijde heeft de woning een gesloten karakter. Richting het buitengebied aan de zuid- en westzijde heeft de woning met grote glasvlakken een open karakter. De omliggende bebouwing in de wijk wordt vanuit de woning nauwelijks ervaren door de sterke oriëntatie op de natuur.

Knevel Architecten BV
Schakelstraat 16
1014 AW Amsterdam
tel +31 (0)20 68 12 478
[email protected]