KLAAS SMEDEMA ARCHITECT    Johannes Jelgerhuishof 27, 1065 TN Amsterdam      06 55 388 458    www.klaassmedema.nl

KLAAS SMEDEMA ARCHITECT

‘Vanuit onze architectonische opvatting voelen wij ons verbonden met de architectuur die o.a. op De Blaricummermeent gerealiseerd kan worden. Hierbij is de keuze voor duurzame en natuurlijke materialen een vanzelfsprekende voortzetting van onze werkwijze.

Ons uitgangspunt is om ontwerpen te maken die gebaseerd zijn op traditie, geïnspireerd op typologieën uit de omgeving en het landschap. Deze ontwerpen sluiten dan ook vaak op een eigentijdse manier aan op regionale of streekeigen architectuur.

Een gebouw wortelt zich zo in zijn omgeving, vaak met een verrassend vanzelfsprekend resultaat. Het is moderne, duurzame architectuur met een culturele identiteit’, aldus architect Christiaan Koop.

Koop startte in 2011 samen met Klaas Smedema het bureau KoopSmedema I Architecten, nadat beide architecten bij gerenommeerde bureaus als Dam en Partners, Sol Design+Development en NWA-architecten en ieder bij hun eigen bureau ervaring opdeden.

Klaas Smedema: ‘De kracht van architectuur wordt bepaald door de mate waarin er antwoord wordt gegeven op de behoefte van de opdrachtgever. Voor iedere ontwerpopgave worden er door ons dan ook specifieke oplossingen aangedragen. Door het delen van kennis met de opdrachtgever en door wederzijdse inspiratie ontstaan er ontwerpen die resulteren in duurzame gebouwen waarin de bewoner zich in alle opzichten goed kan voelen.

Het ontwerpen van duurzame architectuur is dus niet alleen een kwestie van op energie besparen. Esthetische kwaliteit is ook een wezenlijke factor van duurzaamheid.’

KLAAS SMEDEMA ARCHITECT | BNA
ARCHITECTURAL ENVIRONMENT

Johannes Jelgerhuishof 27
1065 TN Amsterdam
the Netherlands

tel : +31 (0)6 55 388 458
email : [email protected]