Lambert Architecten BNA    Lisdoddelaan 136, 1087 KA Amsterdam      020 6927415    www.lambertarchitecten.nl

Lambert Architecten BNA

In vijfentwintig jaar heeft Lambert Architecten BNA een zeer veelzijdig portfolio opgebouwd. Het werk van het bureau wordt niet gekenmerkt door een specifieke stijl. Architect Aad Lambert ziet het functionalisme en het modernisme wel als vanzelfsprekende inspiratiebronnen in de bouwkunst.

Lambert: ‘Elke opdracht, elk programma en elke situatie is weer anders. De functie van een gebouw is een belangrijk vertrekpunt bij het maken van een ontwerp, de vorm moet passen in de omgeving en bij de wensen die de opdrachtgever heeft geformuleerd (form follows function). Een opdrachtgever moet goed weten wat hij/zij wil en tijdens het ontwerpproces hoge eisen stellen aan het resultaat. Dat spoort ons aan om onverwachte en slimme ontwerpoplossingen aan te dragen en om samen met de cliënt tot een op maat gesneden ontwerp te komen.

Zo krijgt de opdrachtgever het huis dat hij/zij verdient: een goed gebouw met een heldere architectuur en een karakteristiek ontwerp dat als vanzelfsprekend past bij de levenswijze van de bewoner.’

De woon-werkwoning aan het water in Amsterdam (IJburg) heeft naar de straatkant een gesloten gevel van geel beton en een rietstructuur. De gevel aan de waterzijde is van veel glas voorzien, wat een weids uitzicht over het water biedt.

De villa in het Gooi is ontworpen met raampartijen die overal uitzicht op de tuin bieden en een grote rieten kap die ver over de raampartijen uitsteekt.

Bij de villa in Hoek van Holland, die als een sculptuur op een duin ligt, kijk je vanaf het boventerras rechtstreeks uit over de zee.

Lambert Architecten BNA
Lisdoddelaan 136, 1087 KA Amsterdam
telefoon: 020 6927415
email: [email protected]
www.lambertarchitecten.nl