laura alvarez architecture    Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam      06 15298655    www.lauraalvarez.eu

laura alvarez architecture

laura alvarez architecture is een jong, ambitieus, internationaal opererend bureau. Na uitgebreide werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde architectenbureaus waaronder Mecanoo, SeARCH, Benthem Crouwel en Carlos Ferrater startte Laura Álvarez in 2008 haar eigen bureau.

Haar werk is inmiddels veelvuldig erkend. Haar ontwerp van vierentwintig grond-gebonden woningen in Groningen sleepte de eerste prijs in de wacht, ze won eerste prijzen in de European 40 under 40 Award 2010 (beste veertig ontwerpers uit Europa) en voor haar ontwerp van de Nieuwe Faculteit van Bouwkunde in Delft.

De architectuur van Alvarez is terughoudend van aard. Alvarez: ‘Eenvoud en duurzaamheid zijn begrippen die mijn werk definiëren. Ik streeft naar hoge kwaliteit in het hele ontwerp- en bouwproces en naar een maximalisatie van de essentie en minimaliseren van overbodigheid. Daarnaast speel ik in alle projecten met verlichting.

Licht heeft een enorme invloed op ruimtelijkheid’. Haar relatie met opdrachtgevers is gebaseerd op een open communicatie. Alvarez: ‘Ik wil ontdekken hoe een gedroomd huis er voor mijn opdrachtgever uitziet. Op basis van informatie die ik daarover krijg wordt er met de locatie als uitgangspunt begonnen met het ontwerpproces.

Ik maak daarbij gebruik van schetsen, maquettes, 3d visualisaties en soms ook van video’s. Ik geloof in een “all in” service. Een goed idee met slechte detaillering verlies namelijk de helft van zijn waarde. Interieur, meubilair en verlichting worden dan ook het liefst door mij mee ontworpen.

LAURA ALVAREZ ARCHITECTURE
Nieuwe Hemweg 2
1013 BG Amsterdam , The Netherlands
T. 06 15298655
M. [email protected]