Leferink Architecten    Kleibultweg 35, 7575 BM Oldenzaal      0541 358260    www.leferinkarchitecten.nl

Leferink Architecten

Een woning moet behaaglijk en goed voelen

Een van de specialisaties van het team van Leferink Architecten is het realiseren van luxe woningen voor particulieren. Hans Leferink: ‘De wensen van de opdrachtgever zijn ons houvast. Die willen we op een juiste wijze vormgeven. Samen zoeken we naar de juiste architectuurstijl, we sparren tijdens het ontwerpproces met toekomstige bewoners zodat we tot het meest ideale ontwerp kunnen komen en gaan er daarbij altijd van uit dat de overgang tussen binnen en buiten optimaal beleefd wordt. De woning dient niet alleen een mooie jas te zijn, het moet binnen behaaglijk en goed voelen voor alle bewoners. Onderzoek naar de locatie levert ons ingrediënten op die goede uitgangspunten zijn voor een ontwerp. Zichtlijnen, hoogteverschillen, zonlichttoetreding en begrippen als privé en openbaar zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.’

Het afgebeelde werk is representatief voor de gevarieerde portfolio. Het ontwerp van de woning in Losser maakt optimaal gebruik van het uitzicht op de Dinkel. Het is een helder, compact huis met een strakke uitstraling.

Het ontwerp van het statige landhuis in Denekamp verwijst naar het vroegere bouwen. Het is een symmetrisch, herkenbaar pand, uitgerust met een duidelijke rietbedekte kapvorm.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van de landhuizen De Lutte was om het privéterrein te scheiden van wandelgebied. Een tweede wens was om niet ‘boven het maaiveld’ uit te komen, met een gelijkvloerse woning als vertrekpunt. De ‘losse’ architectuur is afgestemd op de natuurrijke omgeving van de Tankenberg.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin verkennen we uw ideeën en financiële mogelijkheden en bespreken we hoe we uw droom van ontwerp tot en met realisatie kunnen waarmaken.

Kleibultweg 35, 7575 BM Oldenzaal I 0541 358260 I www.leferinkarchitecten.nl

Fotografie en beeld: Leferink Architecten