loko architecten    Smitjesland 5, 6663 KH Nijmegen      085 7733669    www.loko-architecten.nl

loko architecten

Het werk van loko architecten is te omschrijven als ‘warm modern’. Kenmerkend is de invloed van de omgeving (loko = locatie). Architect Ab Hans (Zelhem 1972): ‘Het uitzicht, de omliggende bebouwing en de natuur maken elke locatie uniek. En dat is van invloed op de stijlkeuze, het materiaal- en kleurgebruik van een ontwerp. Soms levert dat een woning op die zich voegt naar haar buren. Andere ontwerpen kunnen juist heel eigenzinnig zijn.

Daarnaast is het karakter van de opdrachtgever bepalend. Ieder ontwerp begint met een behoefte aan ruimte die gezamenlijk wordt geformuleerd. Wij willen de motivatie, ambitie, levenshouding en gewoonten van onze opdrachtgever dan ook leren kennen. Alleen dan is het mogelijk een passend en verrassend antwoord te geven op de ontwerpopgave.’

Ab Hans begon zijn loopbaan in 1993 als ontwerper van particuliere woningen en kleinschalige utiliteitsprojecten. Daarnaast startte hij in 1995 met de studie bouwkunde aan het Hoger Technisch Instituut in Amsterdam waarna in 2004 de Academie van Bouwkunst in Arnhem werd voltooid. Tijdens de afsluitende expositie voor afstudeerders van dat jaar, kreeg zijn plan ‘Wonen in Waterland’ de publieksprijs.

Daarnaast werd het plan genomineerd voor zowel de nationale als de internationale Archiprix 2005 voor beste studentenplannen. Na vijftien jaar ervaring te hebben opgedaan bij diverse architectenbureaus heeft Ab Hans in 2008 loko architecten opgericht.

De projecten die door het bureau worden gerealiseerd lopen uiteen van stedenbouwkundige plannen met hoogbouw tot particuliere projecten.

Smitjesland 5, 6663 KH Nijmegen
085 7733669