MEF architect    Donkereind 6, 3645 TD Vinkeveen      0297 261429    www.mefarchitects.nl

MEF architect

Ontwerpen met een Italiaans accent

Maria Elena Fauci is architect en interieurdesigner. Zij is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Palermo waar zij vervolgens een aantal jaren heeft gewerkt als onderzoeker. Tegelijkertijd nam ze het familiebedrijf Studio di Architettura e Urbanistica in Italië over, waar zij met veel plezier aan allerlei projecten heeft gewerkt. Daarna in Nederland, heeft ze haar bureau MEF architect in Vinkeveen opgericht.

Maria Elena: ‘Ontwerpen met een Italiaans accent, dat is feitelijk wat ik doe. Dit betekent elegantie en functionaliteit in combinatie met Italiaans design als kernmerken van mijn stijl. Mijn werk is warm, strak, soms met een knipoog naar de mediterrane cultuur.’ Maar ontwerpen met inspiratie uit de Italiaanse stijl hoeft natuurlijk niet te betekenen dat het geheel er alleen maar mediterraans uit komt te zien. Hollandse invloeden zijn ook aanwezig en door de combinatie van beide culturen ontstaat er een aansprekende stijl met moderne elementen.

‘Ik ben allroundarchitect. Bij architectuur, interieurontwerp en inrichting gebruik ik één taal, omdat al deze disciplines deel uitmaken van hetzelfde verhaal. Dat is ook te zien aan de meubels die door mij vaak op maat worden ontworpen. Ik zoek altijd naar een opvallend element dat de kern van een project vormt en functioneert als een sculptuur in het huis, zoals een bijzondere trap met een theatraal effect.’ De architectuur van Maria Elena is hedendaags, soms eclectisch maar verder moeilijk te categoriseren binnen een gangbare stijl. Elk project is anders, omdat het wordt ontwikkeld aan de hand van de eisen en woonwensen van de opdrachtgever. Maria Elena: ‘Zonder deze input kan ik de ruimtelijk vertaling van hun wensen en passies niet maken.’

Villa – Vinkeveen
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: op aanvraag.
Vloeroppervlak: 220 m2. Constructiemethode: hout, staal en bakstenen. Gevelmateriaal: Red Cedar. Eerste kennismakings-gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Donkereind 6, 3645 TD Vinkeveen I 0297 261429 I www.mefarchitects.nl
Fotografie: Denis Guzzo
Fotografie: MEF architect