MONOLAB architects    Lange Hilleweg 235, 3073 BP Rotterdam      06 17612036    www.monolab.nl

MONOLAB architects

De architecten van Monolab zien het als een uitdaging om samen met de opdrachtgevers ‘de vraag achter de vraag’ te ontdekken. Jan Willem van Kuilenburg: ‘Voor een goed ontwerpproces is luisteren naar de wensen van opdrachtgevers en deze serieus nemen cruciaal. Er is nooit één oplossing, wij leggen altijd een aantal alternatieven voor. Hierdoor kan een ontwerp optimaal aansluiten bij de bewoners.’

Villa XXX is ontworpen vanuit de vraag om vanaf de weg ‘een onzichtbare villa’ te realiseren. We hebben het gras opgetild en de villa eronder geschoven. Het resultaat lijkt uit een James Bond-film te komen.

De opdrachtgevers voor het Huis voor E bleken bijna onverenigbare smaakverschillen te hebben. Dat hebben we opgelost door vooral met natuurlijke elementen te ontwerpen: een ‘blok hout’ (slaapverdieping) is op een aantal ‘rotsen’ geplaatst (bibliotheek, fitness en garage) met daartussen living en keuken. Zowel op grote als op kleine kavels is door intelligent ontwerpen veel mogelijk.

Het compacte Body House (6 bij 13 m met vijf verdiepingen) is een bijzonder ruimtelijke stadswoning op Katendrecht. De sociale patronen rondom het koken en eten met vrienden en familie moesten in het hart van het huis een plek krijgen. Dat is ‘de body’ geworden die verschillende, gestapelde werelden verbindt:
onderin een slaapverdieping met lichte patio en boven een daktent met daartussen de grote living en de keuken.’

De opdrachtgevers van het Body House: ‘al onze wensen – en veel van wat daarachter nog verborgen lag – zijn in dit unieke huis gerealiseerd. Onze ambities zijn vervuld, we voelen ons hier heel gelukkig.’

Bezoekadres:
Lange Hilleweg 235, 3073 BP Rotterdam
Postadres:
Handelsplein 94, 3071 PR Rotterdam
tel 06 17612036
[email protected]
www.monolab.nl