Ontwerpburo Roza    Heerenstraat 32, 6701 DL Wageningen      0317 465 880    www.ontwerpburo-roza.nl

Ontwerpburo Roza

Pieter Roza is de man achter Ontwerpburo Roza. Al 35 jaar is hij de enthousiasmerende directeur én de inspirerende architect van dit ontwerpatelier. Roza: ‘Onze passie is het ontwikkelen van energiezuinige gebouwen. Mooie gebouwen, waarbij de vorm voortvloeit uit de wensen van onze opdrachtgevers, de omgeving en de lichtinval.’

Een voorbeeld is de energiezuinige woning op de foto, met een weids uitzicht. De leefruimten liggen aan de warme, zonnige kant en de entree op het koele noorden. De woning ernaast lijkt traditioneel, maar is eigentijds en bijzonder gedetailleerd.

Roza werkt nauw samen met zijn opdrachtgevers. Ontwerpvoorstellen gaan als een tennisballetje heen en weer. De architect doet een voorstel, de opdrachtgever ontdekt wat hij wil en de architect gebruikt zijn creativiteit om die wensen vorm te geven. Daarmee ontstaat nieuwbouw met een eigen signatuur en krijgen bestaande gebouwen een nieuw elan.

Zo is de woning van het Poortgebouw opgetrokken uit natuursteen en triplo-glas, inspelend op de wens een open lichte ruimte, die toch besloten is, te creëren. Op de Oude Zoomweg realiseerde Roza een uitbouw met bijzondere akoestiek, op verzoek van zijn musicerende opdrachtgever.

Heerenstraat 32
6701 DL Wageningen
t 0317 465 880
[email protected]