pasel.künzel architects    Josephstraat 160-162, 3014 TX Rotterdam      010 4624202    www.paselkuenzel.com

pasel.künzel architects

Het Rotterdamse bureau is al sinds 2004 nauw betrokken bij de ontwikkeling van Nieuw Leyden. De architecten sleepten de prijsvraag ‘BouwMij’ van Nieuw Leyden in de wacht en ontvingen voor het ontwerp van een woonhuis dat inmiddels op de Hertzstraat 3 in Nieuw Leyden is gerealiseerd een onderscheiding voor het beste duurzame ontwerp.

Daarnaast wonnen de architecten in 2008 de prestigieuze Bauhaus Award. Na een internationale carrière startten architecten Frederik Künzel en Ralf Pasel het bureau pasel.künzel architects. Uitgangspunt is het realiseren van een hoge kwaliteit tegen relatief lage kosten en om bij het ontwerpen zeer specifiek op de wensen van de opdrachtgevers in te gaan. Dat leidt tijdens het ontwerp- en bouwproces tot een intensieve samen-werking.

Frederik Künzel: ‘We vormen een hecht team met onze opdrachtgever. Al onze gebouwen zijn dan ook uitgesproken producten van individuele ontwerpprocessen. Ieder ontwerp heeft een volledig eigen uitstraling en karakter.’

Ralf Pasel: ‘Elk project vraagt om een eigen aanpak. We streven ernaar de kern en essentie van de opgave te doorgronden. Bouwen in de binnenstedelijke context van Nieuw Leyden bijvoorbeeld betekent bouwen met een hoge dichtheid. Dat vraagt om zeer specifieke oplossingen. Afhankelijk van de ligging van de kavel en de oriëntatie van het gebouw spelen daglicht, buitenruimtes en het uitzicht een essentiële rol bij het ontwerp.’ In Nieuw Leyden zijn meer dan tien woningontwerpen van pasel.künzel architects gerealiseerd op o.a. de kavels V23K16-V23K18-V21K01.

Rotterdam 010 4624202

Berlijn

Munich