Penners Architectuur    Empelse Schans 5, 5235 AC ’s-Hertogenbosch      073 8886835    www.pennersarchitectuur.nl

Penners Architectuur

Unieke, duurzame en spannende woningen

Sander Penners werkt met een klein, betrokken team aan de realisatie van woningen die volledig worden toegesneden op de woonwensen van de opdrachtgever en de locatie. Dat levert unieke, spannende woningen op. Sander: ‘We houden van esthetiek, techniek en functionaliteit, maar het begint bij ons allemaal bij de juiste vraagstelling. Dus we vragen door. Naar de gebruiken, ochtendrituelen, interesses, gezinssamenstelling en de eigenaardigheden van de toekomstige bewoners bijvoorbeeld. Zo kan het ontwerp ontstaan van het huis waarover altijd is gedroomd, maar dan net iets verrassender.’

De ontwerpen van Penners Architectuur zijn modern maar ook geïnspireerd door historie. Villa P in ’s-Hertogenbosch bijvoorbeeld is een eigentijdse, energieneutrale woning, ontworpen volgens eeuwenoude Feng-Shui principes. Door slim gebruik te maken van de warmte van de zon en aardwarmte, is er een beperkte hoeveelheid energie nodig voor verwarmen en koelen. De zonnepanelen zorgen voor een energiebalans. De woning heeft meerdere split-levels, zowel onder als boven de grond en is volledig gericht op het geweldige uitzicht en ontworpen met de zonsop- en -ondergang in het achterhoofd. De slaapvertrekken zijn aan de koele noordzijde gesitueerd. Spelen doen de kinderen het liefst in de lichte, half verdiepte kelder. De woning herbergt in het ruime, lichte souterrain het architectenbureau van Penners. Voor een mooie locatie in Rosmalen is een rietgedekte villa met onderliggend zwembad ontworpen. De opdrachtgevers wilden een speelse woning met veel daglichttoetreding, hoogte en uitzicht. Aan de gesloten voorzijde is er genoeg privacy, aan de (open) achterzijde wordt van het uitzicht genoten.

Villa P – ’s-Hertogenbosch
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 500,-/€ 650,- per m3 (incl. btw, installaties, keuken, badkamer). Vloeroppervlak: 320 m2. Inhoud: 1400 m3. Constructiemethode: hybride – baksteen, beton, staal, glas en aluminium. Gevelmateriaal: baksteen.

Empelse Schans 5, 5235 AC ’s-Hertogenbosch I 073 8886835 I www.pennersarchitectuur.nl