Personal Architecture BNA (P·A)    Goudsesingel 230 – eerste verdieping, 3011 KE Rotterdam      010 8865093    www.personal-architecture.nl

Personal Architecture BNA (P·A)

Met ruim 35 opgeleverde projecten heeft Personal Architecture (P·A) in de afgelopen zes jaar een eigenzinnig, verrassend en op maat gesneden oeuvre opgebouwd. Sander van Schaik is naast architect ook geschoold als bouwtechnoloog, Maarten Polkamp is architect en Master of Science Real Estate and Housing.

Polkamp: ‘Onze gebouwen hebben een onmiskenbare eigen signatuur die voortkomt uit liefde voor conceptueel ontwerpen en een passie voor bouwen. Wij maken in onze projecten geen onderscheid tussen buiten en binnen; het interieur wordt als verlengstuk van het gebouw in de opgave betrokken.’ De afkorting P·A heeft niet alleen betrekking op de naamgeving van het bureau: P·A staat ook voor ‘Personal Assistent’ wat duidt op een intensieve samenwerking met opdrachtgevers.

Van Schaik: ‘Met behulp van 3D modellen betrekken wij onze opdrachtgevers bij het ontwerpproces en maken wij vooraf inzichtelijk hoe woonwensen een plaats krijgen in het uiteindelijke gebouw.’

Bij aanvaarding van nieuw werk is voor Maarten en Sander de ambitie van de opdrachtgever doorslaggevend en niet het type of de omvang van de opdracht. De ambitie van de architecten zelf reikt verder dan alleen het ontwerpen van gebouwen met een optimale prijs/kwaliteit verhouding en een uitstekende gebruikskwaliteit.

‘In onze filosofie dient een gebouw een toekomststrategie in zich te dragen.’ Het ontwerp van het woonhuis Joyce & Jeroen is gestoeld op een tweeledig concept: enerzijds is er het contrast tussen de klassieke voorzijde en de moderne achterzijde van de woning, anderzijds wordt onderscheid gemaakt tussen de smalle ‘servicebeuk’ met ondersteunende functies en de ‘brede beuk’ met daarin de woonruimten.

Het contrast tussen de straatzijde en de tuinzijde zet de relatie tussen klassiek en eigentijds op scherp: de spanning tussen de klassieke stijlkenmerken in het voorhuis en de grote, strak gedetailleerde ruimten in het achterhuis is alom aanwezig.

Goudsesingel 230 – eerste verdieping, 3011 KE Rotterdam
[email protected]
010 8865093