Powerhouse Company    Vasteland 38K, 3011 BM Rotterdam      010 4046789    www.powerhouse-company.com

Powerhouse Company

Powerhouse Company werkt aan een breed scala van opdrachten variërend van het ontwerpen en uitwerken van villa’s, jachten, interieurs, kantoren, publieke gebouwen en stedenbouw. De houding is visionair en ruimdenkend, om uiteindelijk te stollen in een ontwapenende nuchterheid. Royale woonbeleving, tijdloze schoonheid en eigentijds wooncomfort zijn gemeenschappelijke factoren in de villaontwerpen waarbij altijd de signatuur van de opdrachtgever herkenbaar is.

Powerhouse Company is opgericht door Charles Bessard (1970, Frankrijk) en Nanne de Ru (1976, Nederland). Met hun eerste projecten, Villa 1 en Spiraal Huis verwierven ze meteen internationale bekendheid. De exclusieve, op maat gemaakte villa’s worden nu al beschouwd als moderne klassiekers. Het werk van het duo wordt wereldwijd tentoongesteld en gepubliceerd. In 2008 won het bureau de Dutch Design Award (beste ontwerp privaat interieur), de AM/NAi Prijs (beste gebouw ontworpen door architecten tot veertig jaar) en de Prix Speciale van het Ecole Superieur d’Architecture in Parijs (beste architectenbureau).

In 2009 sleepte Powerhouse Company de ’40 under 40’ prijs voor het beste opkomende Europees architectenbureau in de wacht en in oktober 2011 ontving Nanne de Ru de Jonge Maaskantprijs. De Ru: ’Bijzondere architectuur ontstaat alleen bij de gratie van goed opdrachtgeverschap. Opdrachtgever en architect moeten weten wat ze willen en zich in een dialoog openstellen voor nieuwe richtingen.

Kenmerkend voor onze werkhouding is de vastberaden toewijding en ons geloof in goed ontworpen en maakbare oplossingen. Locatie, gebruiker, budget en techniek zijn uitgangspunten in het ontwerpproces.

We begeleiden ook het hele bouwproces: alleen een uitstekend uitgewerkt ontwerp doorstaat de tand des tijds en kan een moderne klassieker worden.’

ROTTERDAM
Vasteland 38K, 3011 BM Rotterdam
010 4046789