Ronald Janssen Architecten bv    Overtoom 197, 1054 HT Amsterdam      020 4125760    www.ronaldjanssen.eu

Ronald Janssen Architecten bv

Het ontwerpen van een woonhuis ziet Ronald Janssen als de meest dankbare opdracht in zijn praktijk. Janssen: ‘Je maakt geen huis, maar een thuis! Zo’n “thuis” ontwerpen is heel persoonlijk en dat maakt het bijzonder.’

Voor de architecten van het bureau van Janssen is iedere opgave een op zichzelf staand project dat een eigen aanpak verdient. Janssen: ‘Ik zie het als mijn taak om mijn opdrachtgever en mijzelf te verrassen. Opdrachtgevers hebben vaak al een duidelijk beeld van wat zij willen. Dat probeer ik te doorbreken. Ik wil eerst uitzoomen om alle mogelijkheden weer in beeld te brengen. De oogkleppen moeten af. Bij gebouwen zoek ik vaak naar een expressie waardoor de functie niet direct afleesbaar is. Dat maakt nieuwsgierig zonder dominant aanwezig te zijn. Bij woonhuizen is die mysterieuze uitstraling heel effectief.

In Woerden hebben wij een huis ontworpen in een straat waar iedereen “het mooiste” wilde. Bij óns ontwerp heb ik juist terughoudendheid nagestreefd. Binnen heerst logica, maar vanaf de buitenkant zie je niet hoe het huis in elkaar zit. Juist dat maakt het huis zo intrigerend.’ De achtergevel van het huis in Woerden is royaal naar het woonprogramma. De woonkamer heeft een grote pui naar een ruim balkon van 7.7 x 2 meter. De slaapkamers hebben grote deuren, de tuinkamer heeft een schuifpui direct naar de tuin. In de gevel zitten op iedere verdieping aluminium delen in dezelfde kleur als de ramen. De badkamer is bekleed met zwarte vloertegels. Glazen bouwstenen zorgen er voor een bijzonder licht.

Overtoom 197, 1054 HT Amsterdam, 020 4125760, [email protected], www.ronaldjanssen.eu