RS | Roeleveld-Sikkes Architects    Parkstraat 99, 2514 JH Den Haag      070 3469508    www.roeleveld-sikkes.com

RS | Roeleveld-Sikkes Architects

RS | Roeleveld-Sikkes Architects heeft een naam opgebouwd met o.a. het ontwerpen van woonhuizen in stadse omgevingen. Het bureau is gestaag gegroeid tot de huidige omvang. Het opdrachtenpakket is divers. In de portefeuille zijn woningen te vinden met een eigentijdse architectuur maar ook ontwerpen die zijn geïnspireerd op het werk van o.a. de architecten Berlage (1856 -1934), Jan Wils (bekend van De Stijl, 1891-1972), Co Brandes (1884-1955, Nieuwe Haagse School) en Sjoerd Schamhart (1919-2007).

Heldere, kloeke en transparante architectuur met een voorliefde voor baksteen, glas en een verfijnde detaillering is karakteristiek. Het bureau is gewend om te werken in bestemmingsplannen (met of zonder beeldkwaliteitplan) en op locaties waar diverse jaarringen van de stad bij elkaar komen. De verhouding opdrachtgever-architect typeert zich door wederzijds respect voor elkaars belangen. Goede communicatie is één van de redenen waarom opdrachtgevers kiezen voor het bureau. De afgebeelde woning staat aan de zuidelijke rand van de Stevenshof in Leiden.

De woning is gebouwd in een harde, heldere Röbensteen, gemetseld in verfijnd klezorenverband en zorgvuldig gedetailleerd met rollagen. Achter de voordeur bevindt zich een vide die is doorgezet over alle verdiepingen. De glazen bouwstenen gevel laat het daglicht diep in de woning doordringen. ‘s Avonds straalt het kunstlicht uitnodigend naar buiten. De woning ziet er vanwege het gebruik van Röbensteen na 20-25 jaar nog steeds fris uit. Het gebouw is daardoor duurzaam en behoudt zijn waarde.

RS | Roeleveld-Sikkes Architects (sinds 1978) I Parkstraat 99, 2514 JH Den Haag I  070 3469508 I roeleveld-sikkes.com