Squizzo Architecten BV    Schiedamse Vest 103, 3012 BH Rotterdam      010 444342 0    www.squizzo.nl

Squizzo Architecten BV

‘Een bouwplan is pas geslaagd als er in nauwe relatie tot de bouwkosten een eenheid ontstaat tussen functie, ruimte, vorm en constructie. Een gebouw moet innerlijk en uiterlijk de sfeer uitademen die de opdrachtgever gedurende het ontstaansproces voor ogen heeft gestaan.’

Bij Squizzo Architecten wordt jarenlange bouwkundige ervaring gekoppeld aan moderne methodieken en staan mens en milieu centraal. Ook minder makkelijk te benoemen onderwerpen als sfeerbepaling, ruimtebeleving en materiaalgebruik kunnen zo geïntegreerd worden. Projecten worden vanuit meerdere invalshoeken benaderd en van ontwerp tot oplevering begeleid. De architecten zijn daarbij de spil in het project, de ‘vork in de spaghetti’.

De villa ZigZag is als een ideeënplan ontworpen om voelbaar te maken dat wonen ook anders kan. Moderne en strakke architectuur met vrolijke felle kleuren in sterk contrast met een natuurlijke omgeving leveren een onverwacht spannend woonconcept op.

Woning steltloper staat met palen in het water en is omgeven door steigers en vlonders. Het huis is opgebouwd uit drie niveaus met ieder een eigen thema en ruimtelijke opzet: ‘waterspiegel’, ‘wonen op hoog peil’ en ‘hemelnest’.

Bij de woning in Perth heeft het schitterende uitzicht ertoe geleid om alle woon- en slaapvertrekken aan de voorzijde van het huis te ontwerpen. Als concept is gekozen voor een waaiervormige structuur die de mogelijkheid biedt van een breed front en een smallere achterzijde.

De woningen in Haaren hebben een rechthoekige basisplattegrond onder de kap, de kap, met een aangesloten laagbouw.

Bij het dubbele woonhuis in Krimpen aan de Lek zijn bedrijfsruimte en woonhuis integraal ontworpen.

Schiedamse Vest 103, 3012 BH Rotterdam
T 010 444342 0
E [email protected]
I www.squizzo.n