Studio Jan des Bouvrie    Het Arsenaal – Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden      035 6941144    www.jandesbouvrie.com

Studio Jan des Bouvrie

Modernistische vormgeving interieur én exterieur

Jan des Bouvrie beschouwde het in zijn beginjaren als zijn missie om de bruine huiskamers van de jaren zestig te transformeren tot witte, gestileerde interieurs. Sindsdien ontdoet hij interieurs van overtollige ballast waardoor ruimte en functionaliteit gecreëerd worden en het o zo belangrijke daglicht volop naar binnen kan schijnen.

Des Bouvrie ontwerpt in een herkenbare, moderne stijl en heeft affiniteit met het modernisme, een stroming die ontstond in de jaren twintig, waarbij de functie van een gebouw de vorm bepaalt en strakke, geometrische basisvormen, platte daken en het gebruik van gewapend beton kenmerkend zijn. Het werk van bekende modernisten als de Nederlandse architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld (1888-1965), de Duits-Amerikaanse architect en meubelontwerper Ludwig Mies van de Rohe (1886-1969) en de Zwitsers-Franse architect en stedenbouwkundige Le Corbusier (die ‘de architect van de twintigste eeuw’ wordt genoemd) zijn inspiratiebronnen.

Des Bouvrie: ‘Daarnaast zijn de wensen van opdracht-gevers leidend in het ontwerpproces. Mijn werk staat bekend om zijn lichte, witte interieurs. Maar wit ontleent zijn kracht alleen door er een andere kleur naast te gebruiken. Dat zijn keuzes die alleen in goed overleg met de toekomstige bewoners gemaakt kunnen worden. Mijn ideale opdrachtgever is dan ook een persoon die zich helemaal openstelt zodat wij een zo’n duidelijk mogelijk beeld krijgen van zijn/haar wensen.’

De typerende, strakke lijnvoering van Des Bouvrie is in het gepresenteerde werk (interieur en exterieur) herkenbaar. Het zijn woningen die in particulier opdrachtgeverschap tot stand zijn gekomen en duidelijk het signatuur van de ontwerpers Jan en Monique des Bouvrie dragen.

Het Arsenaal – Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden I 035 6941144 I www.jandesbouvrie.com

 

Fotografie: Studio Jan des Bouvrie