TIEN+ architecten    Doelenstraat 40-42, 2611 NT Delft      06 24517759    www.tienplusarchitecten.nl

TIEN+ architecten

U droomt al jaren van het bouwen van uw eigen woning. Eindelijk heeft u de geschikte kavel gevonden. De eerste stap is genomen, maar hoe nu verder? Hoe vertaalt u uw woonwensen en ideeën naar een woning die u past als een fijne, oude jas, of beter, naar een ontwerp dat uw persoonlijkheid uitstraalt? Voor TIEN+ architecten is een persoonlijke kennismaking altijd het begin. ‘Samenwerken is elkaar versterken’, zegt Tineke Meerman. ‘Een wederzijdse klik is daarbij belangrijk. Wanneer uw en mijn ideeën elkaar versterken, is een goede basis gelegd voor een vruchtbare samenwerking.’

Tineke Meerman richtte in 2010 TIEN+ architecten op, na ruim vijftien jaar ervaring als architect. Ze leidt projecten van het eerste gesprek tot en met de oplevering, van eenvoudige verbouwingen tot complexe bouwprocessen. TIEN+ architecten werkt vooral aan opdrachten waarbij de eindgebruiker ook de opdrachtgever is. Door dit directe contact zijn de projecten altijd maatwerk. Bepalend in de ontwerpen van TIEN+ architecten zijn lichtinval, comfort, warmte, akoestiek en echte, pure materialen.

Al deze elementen zijn terug te zien in de villa in Nootdorp. Opdracht was: een stoer, ruim huis, maar ook licht en warm. Bij het ontwerp staat de ‘routing’ centraal. Door toepassing van verschillende plafondhoogten ontstaan als vanzelf ‘eigen’ plekken in en buiten het huis. De materiaal- en techniekkeuzes maken het stoere gebouw warm, duurzaam (zie pagina 12) en menselijk met oranje baksteen en veel hout. ‘Tineke heeft ons met veel enthousiasme en expertise door het complexe bouwproces geleid. Bouwen doe je maar één keer, het mag ook een fijne tijd zijn. Ze heeft onze ideeën voor een huis vormgegeven en verder gebracht’ (bewoners villa in Nootdorp).

Villa – Nootdorp
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: op aanvraag.
Vloeroppervlak: 540 m2.
Inhoud woning: 1870 m3.
Gevelmateriaal: baksteen, hout en glas.

Doelenstraat 40-42, 2611 NT Delft I 06 24517759 I www.tienplusarchitecten.nl