van ardenne architecten    Velperweg 93, 6824 HH Arnhem      026 3636398    www.vanardennearchitecten.com

van ardenne architecten

Han van Ardenne studeerde bouwkunst in Rotterdam en Amsterdam en was als architect verbonden bij een groot aantal toonaangevende architectenbureaus.

Karin A. Egge studeerde architectuur in München, zij werkte voor Richard Rogers en Claude Vasconi en vormt sinds 1993 samen met Han van Ardenne de directie van Van Ardenne architecten.

Han van Ardenne: ‘Een huis is een kader waarbinnen bewoners zich individueel en gezamenlijk ontplooien en geborgenheid vinden. Het laten bouwen van een eigen huis is voor veel opdrachtgevers het realiseren van een droom waarvoor vaak tot de rand van financiële grenzen wordt gegaan.

Als architecten nemen wij de verantwoording op ons om die droom te verwezenlijken en te zorgen dat het ontwerp- en bouwproces binnen de gestelde tijd en binnen het vastgestelde budget gerealiseerd wordt.

Het zoeken naar wat de opdrachtgever echt beweegt vinden wij net zo essentieel. Wat zijn naast rationele uitgangspunten en kwantitatieve gegevens (zoals het programma van eisen) de onderliggende irrationele en kwalitatieve drijfveren van de opdrachtgever? Dat is de vraag waarop wij het antwoord moeten vinden. En dat is alleen mogelijk wanneer wij ons intensief verdiepen in de leefwereld van de opdrachtgever.

De basis van een geslaagd ontwerp is in onze visie dan ook affiniteit en vertrouwen tussen opdrachtgever en architect. Een ontwerp wordt architectuur als wij met respect voor het karakter van de locatie en met bevlogen functionalisme de droom van onze opdrachtgever concretiseren en een huis realiseren dat boven het alledaagse uitstijgt. Kortom: wij zien bouwen als een culturele daad.’

Velperweg 93, 6824 HH Arnhem
026 3636398
[email protected]
www.vanardennearchitecten.com