VOM architectuur en techniek    Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven      06 30975029    www.VOM-architectuur.nl

VOM architectuur en techniek

In de beperking toont zich de meester. Deze uitspraak van de Duitse schrijver en dichter Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) wordt ten kantore van het Duivense architectenbureau vaak aangehaald.

Al vanaf 1984, toen het bureau nog onder de naam architectenbureau Ton Kersten opereerde, is het no-nonsense gehalte van de architecten hoog. Een houding die nog is versterkt door de overname in 2010 door architect Paul van Olden en bouwkundige Roland Mattijssen.

Een team dat streeft naar zuivere, nuchtere architectuur. Dat uit zich door het gebruik van robuuste, eerlijke materialen en een heldere detaillering. Paul van Olden is een servicegerichte architect die met open vizier het ontwerp- en bouwproces instapt. In nauwe samenspraak met de opdrachtgever wordt het programma van eisen omgezet in een ruimtelijk model.

Van Olden: ‘Architectuur is geen doel op zich maar de uitkomst van de symbiose tussen architect en opdrachtgever. Het realiseren van de woonwensen van de toekomstige gebruikers van een gebouw is ons voornaamste doel. Daarnaast proberen we de verbinding tussen de architectuur en het landschap te versterken. Dat doen we door de organisatie van de woning en culturele tradities uit de streek met een eigen draai in de vormgeving te integreren.

Ons werk is dan ook niet te categoriseren binnen een in de architectuur gangbare stijl, al is respect voor de gebouwde (historische) omgeving wel een terugkomend thema. Dat verankert een woning op zijn locatie. Over de schuurwoning in Zevenaar die recentelijk is opgeleverd wordt bijvoorbeeld vaak opgemerkt dat het lijkt alsof hij er altijd al heeft gestaan.’

architectenburo VOM
Visserlaan 7, 6921 WZ Duiven

0316 264990
Paul van Olden
06 30975029
Roland Mattijssen
06 12499766
[email protected]