VSAP Architects & Planners    Dr. Julius Rontgenlaan 54, 3723 LC Bilthoven      06 53308361    www.vsap-architects.nl

VSAP Architects & Planners

Architect Vasco da Silva refereert graag aan het bovenstaand citaat van de befaamde Amerikaanse architect Daniel Burnham (1846-1912). ‘Architecten zijn van oudsher nu eenmaal bouwmeesters die graag uiting geven aan hun creativiteit.

Het ontwerp van een woonhuis moet echter bovenal een uiting zijn van de woonwensen van de toekomstige bewoners. Het is daarom van eminent belang dat je voor het arrangeren, componeren en vormgeven van je eigen woonwensen de juiste ‘componist’ weet te vinden die net zo hoog wil reiken als jijzelf.

Wij hebben die ambitie en ontwerpen samen met onze cliënten woonhuizen waarin zij hun dromen weerspiegeld zien en waarin prettig geleefd kan worden.’ Vasco da Silva refereert in zijn werk aan grootheden als Frank Lloyd Wright, Le Corbusier, Alvaro Siza en Gerrit Rietveld maar heeft een duidelijk eigen handschrift ontwikkeld.

Over de randen van het tekenbord wordt er door middel van analyse en intuïtie gezocht naar het unieke van iedere opdracht teneinde bijzondere en duurzame architectuur te realiseren.

Da Silva: ‘Beleving van architectuur wordt niet alleen bepaald door vormaspecten maar ook door materialisatie. Er worden door ons dan ook bij voorkeur natuurlijke materialen toegepast als hout, natuursteen, baksteen, koper, riet en zink.’

De stap nemen om een huis te laten ontwerpen en bouwen lijkt volgens Da Silva moeilijker dan het in werkelijkheid is. ‘Bij ons is alles erop gericht de cliënt maximaal te bedienen. Cliënten zullen ervaren dat zij begeleid worden van de eerste “pennenstreek” tot aan het overhandigen van de huissleutel.’

VASCO DA SILVA – ARCHITECTS & PLANNERS
Dr. Julius Rontgenlaan 54, 3723 LC Bilthoven
06 53308361
www.vsap-architects.nl
[email protected]