Boekel Tuin en Landschap
Bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur
   Papaverweg 59, 1032 KE Amsterdam     06 51008325    www.boekeltuinen.nl

Boekel Tuin en Landschap Bureau voor tuin- en landschapsarchitectuur

Tuinen waarin je uit én thuis bent

‘Hoe wil je de tuin beleven? Welke stijl past bij jullie en bij de woning? Hoe reageren we op de omgeving? Zo stellen we bij elke nieuwe tuin die door ons wordt ontworpen veel vragen. De antwoorden daarop vinden we samen met onze opdrachtgevers. In de vorm van een schetsontwerp smeden we daarmee een eerste visie op de plek. In nauw overleg met de opdrachtgever wordt dit ontwerp verder uitgewerkt, tot alles klopt. Vervolgens zijn we met ons eigen team of met een lokale uitvoerder nauw betrokken bij de realisatie van het ontwerp’, aldus Arjan Boekel, zelfstandig tuinarchitect bij Boekel Tuin en Landschap.

‘Door onze persoonlijke werkwijze zitten we niet vast aan een bepaalde ontwerpstijl of budget, we voelen ons bij meerdere stijlen op ons gemak. Het huis en de wensen van de opdrachtgevers zijn altijd leidend in het ontwerpproces. Herken je onze tuinen dan nergens aan? Jawel! Een rijke beplanting staat altijd aan de basis van onze plannen. Die beplanting kan zowel strak geknipt als weelderig groen zijn. Maar meestal wordt het een combinatie van beide stijlen.

Beplanting is bij ons dus meer dan alleen een fraaie decoratie. Met de juiste planten en struiken op de juiste plekken ontstaan ruimtes en geborgenheid. Bepaalde uitzichten worden afgeschermd, andere juist benadrukt. Zo ontstaan verschillende plekken; van intiem, beschut en besloten tot juist open ruimtes met uitzicht. Door de juiste beplanting toe te passen is de tuin altijd aantrekkelijk om te zien vanuit het huis, maar ook uitnodigend om buiten het ‘tuinseizoen’ te ontdekken.’ Tuinen van Boekel Tuin en Landschap: je bent er uit, maar je voelt je thuis.

Voor meer informatie en een eerste oriënterend gesprek kunt u vrijblijvend contact opnemen met Arjan Boekel.

Papaverweg 59, 1032 KE Amsterdam I 06 51008325 I www.boekeltuinen.nl
Fotografie portret: Maayke de Ridder
Fotografie: Boekel Tuin en Landschap