Design JK – interieurarchitecten klassiek    Lijsterboog 22, 5081 RM Hilvarenbeek      013 5052750    www.jacquesdekort-interieurarchitect.nl

Design JK – interieurarchitecten klassiek

Het werk van Jacques DeKort is eclectisch in de manier waarop verschillende elementen in een interieur met elkaar versmelten en valt op door de grote aandacht die hij besteedt aan details en harmoniserend kleurgebruik. DeKort is actief op het gebied van herinrichting, meubel-ontwerp, restauratie en het ontwikkelen van exclusieve nieuwbouw. Interieurbetimmering, meubilering en stoffering vormen daarbij de basis. Maar hij ontwerpt ook keukens, badkamers, meubels en marmeren en parketvloeren en glasdecoraties. DeKort heeft affiniteit met het classisisme, art deco en art nouveau. Het werk van o.a. de invloedrijke, Nederlandse architect Berlage (1856-1934) en de architectuur uit de jaren dertig zijn inspiratiebronnen.

DeKort: ‘Ik ben niet zo ontvankelijk voor trends en mode-grillen en ontwerp doorgaans traditioneel in klassieke of historische stijlen. In deze tijd, waarin veel interieurs op elkaar lijken en het minimalisme de boventoon voert, zie je in interieurs vaak weinig andere kleuren dan zwart, wit en grijs. Ik wil terug naar vakkennis, ambachtelijk werk en meer persoonlijke interieurs waar de bestaande architectuur en de gebruiker uitgangspunten zijn en die warmte en huiselijkheid uitstralen.’ Zijn ontwerpen komen in dialoog met de opdrachtgever tot stand. DeKort houdt de regie tot alles opgeleverd is.

Bij het monumentpand in Wijchen (1920) is tijdens de restauratie en het aanbrengen van nieuwe interieuronderdelen de oorspronkelijke art nouveau- en art decostijl gevolgd. In de villa in Putten zijn de ontwerpen van de betimmering naast de antieke haardpartij in Franse stijl met schilderwerk uitgevoerd dat gedeeltelijk weer is weggeschuurd, wat een verouderde indruk geeft.

Prijsindicatie: monumentpand uit 1920
Dit soort projecten liggen qua uitvoering (bijvoorbeeld het aanbrengen van interieuronderdelen) in de hogere prijsklasse. Voor ontwerp en advies worden vaste contracten gemaakt op basis van uurtarief en volgens DNR 2011 van BNI en BNA.

Beeldbeschrijving foto’s:
Een Monumentpand gebouwd in 1920 in het Millennium, van Architect Oscar Leeuw.
De salon en de eetkamer, met bijzondere plafonds, deuren en architraven teruggebracht in originele stijl.
In de plaats van de oude voorzet gaskachel is een inbouw gashaard gekomen, omgeven door antieke tegels.
Alle wanden gestoffeerd met kamerhoge wandtextiel, zonder naden.
– Salon en doorkijk ,en suite, naar de blauwe eetkamer
– de blauwe eetkamer,
– de salon van de ander kant ( vanuit de en-suite ) gezien.
– details van stoffeerwerk. In de banken ingestikte biezen in contrastkleur. De gordijnen afgewerkt met border in contrast kleur en opgenomen met gevlochte embrasse band.
– De bibliotheek en tv kamer, kasten speciaal ontwerp ,tv komt met lift omhoog uit de verbrede vensterbank.
– De trapprofielen van de bestaande (nieuwe) deuren en architraven, zijn in deze kasten volledig teruggebracht zodat alle nieuwe onderdelen volledig aansluiten bij de bestaande en oude details.
– inloop kastenkamer, bevindt zich tussen de masterbedroom en de badkamer op de eerste etage. De details van de kasten zijn ook hier in overeenstemming met de oude details. De glas schuifdeur is voorzien van decoratief glas straal in inkleurwerk volgens mijn ontwerp.
– een zicht in de badkamer, ruime inloopdouche en bad. Achter de glasdeur is een op maat gemaakte sauna. Het geheel is uitgevoerd in marmer, Rosso Alicante met Cremo Marfill, beide uit Spanje. Links en rechts van de douche zijn de gedecoreerde glas schuifdeuren om in de kastenkamer te komen en uiteindelijk in de masterbedroom.

====================================================================
Design JK: Ontwerpbureau voor interieur-, architectuur, meubeldesign
Interieurarchitect sba/bni

Jacques DeKort

Lijsterboog 22
NL – 5081 RM Hilvarenbeek
Tel: 0031(0)13 5052750
Fax: 0031(0)13 5054194
GSM: 0031(0)6 53311952
email: [email protected]
web: www.jacquesdekort-interieurarchitect.nl