Natuurgevelsteen    Zuideropgaande 46A, 7913 TN Hollandscheveld      085 1110550    www.natuurgevelsteen.nl

Natuurgevelsteen

Natuurgevelsteen BV maakt het mogelijk om binnen de Nederlandse bouwtraditie gevelmetselwerk uit te voeren in natuursteen. Door een maatvoering, afgestemd op de baksteentechniek ‘bouwen met spouwen’ is het in bijna ieder bouwproject mogelijk om zonder ontwerpconcessies gevels (of gevelelementen) op te metselen met de unieke, mediterrane uitstraling van natuursteen.

Natuurgevelsteen kent een zeer breed toepassingsgebied: van een gehele natuurstenen woning tot een schoorsteen of tuinmuur. Ook aanbouw of verbouw is een veelvoorkomende toepassing. Maar ook toepassingen bij de afwerking van viaducten, tunnels en keerwanden behoren tot de mogelijkheden. Waar nodig kunnen ook natuursteen strips worden geleverd waarbij het uiteindelijke beeld van de geplakte strips de indruk van het volle metselwerk evenaart.

Naast het leveren van de natuursteen wordt ook de hele uitvoering in eigen beheer uitgevoerd. Daarmee is er maximale grip op een perfect eindresultaat en worden opdrachtgever, architect en aannemer volledig ontzorgd.

Het bouwsysteem is afgestemd op de bestaande bouwwijze in Nederland. Voordat de Natuurgevelsteen in 2010 op de markt kwam is het materiaal getest op duurzaamheid, kleurvastheid, vorstbestendigheid en is de toegepaste mortel afgestemd op de steen. In totaal zijn ruim vijftig verschillende steensorteringen verkrijgbaar met ieder hun eigen steensoort, structuur en kleur.

Naast nieuwe architectuur in Nederland brengen heeft Natuurgevelsteen als doel werkgelegenheid te creëren in Macedonië. Er wordt daar geïnvesteerd in goede werkomstandigheden en materieel op de steengroeves.

U bent van harte welkom in Hollandscheveld, waar u in het inspiratiecentrum Natuurgeveelsteen kunt ‘proeven en beleven’. Of laat uw gegevens achter op onze website en ontvang ons inspiratieboek.

Zuideropgaande 46A, 7913 TN Hollandscheveld I 085 1110550 I www.natuurgevelsteen.nl