SOLINSO zonnedakpannen    Karreweg-Noord 12, 5995 ME Kessel      085 9022734    www.solinso.nl

SOLINSO zonnedakpannen

Duurzaamheid kan ook mooi zijn

Bart Allard en Paul de Jong zijn bevlogen ingenieurs die in 2015 SOLINSO hebben opgericht met de ambitie om de opwekking van zonne-energie op een esthetische manier te integreren op woningen en gebouwen. Het duo heeft hiervoor een zonnepaneel ontwikkeld dat naadloos past tussen de dakpannen.

In Nederland is iedereen het eens over de meerwaarde van zonnepanelen maar vaak wordt er met afschuw gesproken over ‘die lelijke platen op het dak’. SOLINSO heeft daarop ingespeeld met de ontwikkeling van Mystiek, een product dat de opwekking van zonnestroom combineert met fraaie esthetiek én lage installatiekosten. Ideaal voor consumenten die zonnepanelen willen die ingepast kunnen worden zonder de uitstraling van het pannendak aan te tasten.

De Mystiek-zonnedakpannen van SOLINSO zijn net zo breed als vijf gewone dakpannen. Ze zijn ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten en komen het best tot hun recht op daken die uitgevoerd worden met vlakke dakpannen. Dan blijft het horizontale lijnenspel van het dak onaangetast en de strakke uitstraling behouden. SOLINSO heeft de mogelijkheid om op verzoek andere maatvoeringen te leveren, en er wordt gewerkt aan een uitvoering in terracottakleur.

Een Mystiek-zonnedakpan heeft een hoog rendement en kan 25 jaar probleemloos functioneren. De opbrengst is vergelijkbaar met standaard zonnepanelen die bovenop de dakpannen worden gemonteerd. Met vijftig Mystiek- zonnedakpannen kan jaarlijks tot 4000 kWh aan elektriciteit worden opgewekt, net zoveel als met vijftien standaard zonnepanelen van 1 m x 1,7 m.

Nieuwbouwwoning – Hoofddorp (prijspeil 2017)

Prijsindicatie: ± € 9.000,- turnkey, d.w.z. gemonteerd inclusief bekabeling, omvormer en aangesloten op het elektriciteitsnet. Specificaties: 60 Mystiek-zonnedakpannen. Oppervlak: 30 m², 5kW vermogen en ± 5000 kWh energieopbrengst per jaar.

Karreweg-Noord 12, 5995 ME Kessel I 085 9022734 I www.solinso.nl

Fotografie: SOLINSO