Strobouw Nederland    Vereniging Strobouw Nederland – Mergelven 21, 5464 PV Veghel      085 8770541    www.strobouw.nl

Strobouw Nederland

Een gezond binnenklimaat en een lage energierekening. Dampopen bouwen met stro, hout en leem maakt het mogelijk. Bijkomend voordeel is dat deze bouwmaterialen door de natuur worden geproduceerd en compleet kunnen worden hergebruikt. Resultaat: optimaal comfortabel wonen, met mens, natuur en milieu als grote winnaar. Het groeiende belang van energiezuinig wonen (in 2020 gaat de Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) naar 0) maakt het noodzakelijk om kwalitatief hoogstaand te bouwen. Werken met natuurlijke materialen en daarop aangepaste installaties vergt in ontwerp en uitvoering de nodige expertise. De strobouwpraktijk kenmerkt zich door een intensieve samenwerking tussen onderstaande architecten/bouwers en de opdrachtgever, hetgeen leidt tot een betrokken bouwproces en een optimale woonbeleving.

ORIO architecten
ORIO architecten is koploper op het gebied van ecologisch en bio-based bouwen en verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle gebouwen van stro in Nederland. Wij geloven dat het anders willen denken en handelen, waarbij de mens en zijn gezondheid centraal staat, de toekomst heeft en dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Natuurlijke bouwmaterialen, sociale interactie, verbondenheid en zelfvoorzienendheid zijn begrippen die wij dagelijks toepassen om een gezond leefklimaat te realiseren. Hightech bouwen voor de toekomst met lowtechmaterialen.
Pastoor Ohllaan 39, 3451 CB Vleuten I 085 8770541 I www.orioarchitecten.nl

Wim Kol Architect
Mijn eerste project met het samengaan van architectuur+passieve en actieve zonne-energie was in 1980 mijn kantoor annex woning. In 1983 werden onze eerste premie A-woningen opgeleverd: hoge isolatiewaarde, zorgvuldige materiaalkeuze en serres op het zuiden. Het Strobalen Hotel in Haps staat in de rij van ontwikkelingen die het bouwen met natuurmaterialen doormaakt: zoeken naar een evenwicht tussen mens en natuur.
Gerard Noodtstraat 4, 6511 SW Nijmegen I 024 3607751 I www.wimkol.nl

Vital Places
Vital Places architectuur kenmerkt zich door een heldere, functionele vormtaal in interactie met de omgeving. Het comfort van de bewoner staat bij ons voorop, met maximale aandacht voor daglicht en een gezond binnenmilieu. Al ruim 20 jaar verdiepen we ons in de effecten hiervan op de vitaliteit van de mens. Wij maken gebruik van natuurlijke materialen en integreren ze met de werking van voldoende daglicht, schone lucht en vitaal water. Een gezond binnenklimaat realiseren zonder ingewikkelde installaties is de uitdaging. Dit levert meer wooncomfort op met lage woonlasten, energievraag en CO2 voetafdruk. Zo bouwen we mee aan de vitaliteit van u en uw kinderen, nu en in de toekomst.
Venneperweg 657A, 2152 CD Nieuw Vennep I 0252 687850 I www.vitalplaces.eu

ARM-Architect Rutger Meijer
Rutger Meijer ziet de totstandkoming van architectuur als een constante dialoog en zoektocht. Samen met de opdrachtgever gaat hij de uitdaging aan om een kwalitatief hoogstaand resultaat te bereiken. De mogelijkheden en wensen van de opdrachtgever staan daarbij centraal. Persoonlijk contact gaat hand in hand met een professionele benadering van de opgave. De architectuur die zo ontstaat is een mix van ideeën van de opdrachtgever, een interpretatie van de ruimtelijke context en de artistieke eigenheid van Rutger Meijer als ontwerper.
Hyacinthstraat 93, 9713 XC Groningen I 06 41674168 I www.rutgermeijer.com

Strowonen.nl
Strowonen.nl ontwikkelt en bouwt levensloopbestendige houtskelet/strowoningen. Uitgangspunt is een standaardverdieping, waarbij de trap (die aansluit op de voordeur) en de afvoerbuis van afvalwater zich op dezelfde plek bevinden. Het aantal verdiepingen varieert per situatie, de indeling wordt bepaald door de toekomstige eigenaar/bewoner. De bouw wordt gerealiseerd met prefabmodules van hout en stro, waardoor snel en efficiënt kan worden gewerkt. De gebruikte materialen en installaties zorgen voor weinig onderhoud, een EPC 0, een goed binnenklimaat en een zo laag mogelijke milieubelasting. Door de gestandaardiseerde bouwwijze is een huis van strobouwen.nl niet duurder dan een klassiek gebouwde woning van hetzelfde kwaliteitsniveau.
Prattenburg 307, 2036 SL Haarlem I 06 53214697 I www.strowonen.nl

Vereniging Strobouw Nederland
Mergelven 21, 5464 PV Veghel
085 8770541
[email protected]