A12 architectuur    Landjuweel 20, 3905 PG Veenendaal      0318 519008    www.a12architectuur.nl

A12 architectuur

A12 architectuur richt zich naast hergebruik en herinrichting van bestaande gebouwen ook op woningbouwprojecten voor particulieren (PO en CPO). Hergebruik van grondstoffen, beperking van energiegebruik en/of energieproductie zijn items die al tientallen jaren een belangrijke rol spelen binnen de dagelijkse praktijk van het team dat inmiddels een flinke staat van dienst heeft.

Speciaal voor particulieren die een vrijstaande, betaalbare, energiezuinige- of energie producerende (energieplus)woning willen realiseren en betrokken willen zijn bij de vormgeving ervan is er het Green Buildings For ALL (GB4ALL)-concept ontwikkeld. Kenmerken van dit industrieel vervaardigd woonsysteem zijn montage en assemblage in plaats van bouwen en breken. Onderdelen worden in een bedrijfsruimte geproduceerd en in twee dagen op de bouwplaats gemonteerd. De woning wordt modulair opgebouwd uit vloervelden die tot vijf bouwlagen gestapeld kunnen worden, maar dat blijft in de praktijk meestal tot twee of drie bouwlagen beperkt. De beganegrondlaag is ontwikkeld op basis van het passiefhuisconcept, de slaapverdieping(-en) minder, omdat ramen die geopend worden het effect van extra isolatiekwaliteit grotendeels tenietdoen.

Het GB4ALL-woningconcept kan op elke locatie gerealiseerd worden. Binnen het industriële productieproces is constante productkwaliteit geboden die door een vast net van productleveranciers en assembleurs wordt verzekerd. Ir. A. Bons: ‘Wij zijn erg op het samenspel met de gebruiker gericht en werken niet vanuit een gangbare stijl of “isme”. We realiseren gebouwen die zich fraai in een groter geheel voegen en een extra markering bieden op hun plek.’

Woonhuis – GB4ALL PRJ 1 – Lent (Nijmegen)
Prijsindicatie ontwerp-, engineerings-, bouw- en installatiekosten: € 1.400,-/m2 (incl. btw).
Vloeroppervlak: 122 m2.
Inhoud: 402 m3.
Constructiemethode: prefab, staalskelet.
Gevelmateriaal: gevelsluitende elementen met afwerking buitenzijde.

Landjuweel 20, 3905 PG Veenendaal I 0318 519008
www.a12architectuur.nl / www.GB4ALL.nl