AHH    Gerard Doustraat 220 1073 XB Amsterdam      020 6765888    www.ahh.nl

AHH

AHH is het architectenbureau dat de gerenommeerde Nederlandse architect Herman Hertzberger in 1958 direct na zijn afstuderen aan de TH Delft is gestart. Hertzberger, die vooral bekendheid kreeg door de bijzondere manier waarop hij scholen, theaters en kantoorgebouwen realiseert waar hij verschillende prijzen en onderscheidingen mee in de wacht heeft gesleept (waaronder de Oeuvreprijs Architectuur van het Fonds BKVB en een Honorary Fellowship van het American Institute of Architects) heeft in de loop der jaren ook verschillende woongebouwen en villa’s ontworpen.

Het werk van Hertzberger en zijn team staat bekend als architectuur van de ontmoeting. Het is een heldere, humane en moderne architectuur die wordt gekenmerkt door een sterke ruimtelijkheid en een menselijke maat waarbij de gebruiker centraal staat. Laurens Jan ten Kate: ‘Een gebouw is geen “concept” maar een omgeving waarin geleefd en gewerkt wordt. Onze ontwerpen zijn dan ook altijd maatwerk en komen in nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers tot stand.’

In de villa’s in Bergen en Amsterdam staan licht en ruimte centraal, is de materialisatie onderscheidend en komt de signatuur van het bureau in beide op een geheel eigen wijze goed tot uitdrukking. De villa in Bergen wordt gekenmerkt door een strakke gevelindeling met grote glazen puien en fraai stucwerk. Bij de villa in Amsterdam is gekozen voor natuurlijke materialen waaronder natuursteen en notenhout, passend bij het oorspronkelijke karakter van de verbouwde antroposofische villa uit de jaren vijftig.

Villa Bergen
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 570.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 450 m2.
Inhoud woning: 1390 m3.
Constructiemethode: staalconstructie en metselwerk.
Gevelmateriaal: stucwerk, puien en plaatmateriaal.

Gerard Doustraat 220 1073 XB Amsterdam I 020 6765888
www.ahh.nl