HILBERINKBOSCH architecten    Wamberg 5, 5258 SM Berlicum      073 6900136    www.hb-a.nl

HILBERINKBOSCH architecten

De verschillende projecten van het bureau HILBERINKBOSCH architecten worden gekenmerkt door een conceptuele aanpak van de opgave waarbij er goed geluisterd wordt naar de opdrachtgever en de locatie.

De basis van alle ontwerpen, het concept, wordt gevormd door een precieze analyse die erop gericht is de meest simpele oplossing voor de meest complexe vragen te vinden. Hiervoor wordt kennis vergaard van de historie, de stedenbouwkundige ligging en voorwaarden, de functie, de kosten en de eisen en de verlangens van de opdrachtgevers. Om tot de kern van deze verlangens en wensen te komen moet alles gezegd en gevraagd kunnen worden.

Het concept is nog geen ontwerp maar een werkmiddel en vormt de basis waarmee architectuur gemaakt kan worden, zintuiglijk en rationeel. Het ontwerp, verbeeldt in schetsen, plattegronden en 3D-modellen, ontstaat in een voortdurende wisselwerking en gesprek tussen de betrokkenen. Vorm, materiaal, detail en kleur worden toegevoegd, weerspiegelen het alledaagse en de poëzie van het leven. En daarmee groeit langzaam het ontwerp uit tot een volwaardig gebouw. Uniek en persoonlijk.

Geïnteresseerd? Bezoek onze website voor meer beeldmateriaal of neem telefonisch contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Wamberg 5, 5258 SM Berlicum I 073 6900136 I www.hb-a.nl