Alexandra Dietzsch Architectuur    Zuiderlingedijk 77, 4211 BA Spijk      0183 563515    www.alexandradietzscharchitectuur.nl

Alexandra Dietzsch Architectuur

Natuurlijk bouwen, gezond wonen

Alexandra Dietzsch put ervaring uit de talloze projecten die ze heeft gerealiseerd. ‘Natuurlijk bouwen’ is haar tweede natuur en dat is op allerlei manieren in haar ontwerpen terug te vinden. De woningen die ze heeft ontworpen vallen op door een bijzondere harmonie met de omgeving, zijn pretentieloos en eigenzinnig. In de detaillering herken je het vakmanschap en de liefde voor traditie en innovatie.

‘Iedereen zou zichzelf de beste plek moeten gunnen om te wonen. Een huis moet voelen als een tweede huid, je welkom heten en je ruimte en geborgenheid bieden en natuurlijke materialen bevorderen een gezond woonklimaat’, aldus Dietzsch. ‘Wie ooit ervaren heeft hoe een huis aanvoelt dat van hout is gebouwd, met leemstuc is afgewerkt en door wandverwarming wordt verwarmd zal beamen dat de keuze voor natuurlijk bouwen eenvoudig is.’

Houtskeletbouw is de specialiteit van het bureau. Dat betekent: duurzaam, betaalbaar, flexibel bouwen in een korte tijd. Woningen worden op de zon georiënteerd en met hernieuwbare materialen (Cradle to Cradle) gebouwd.

Dietzsch biedt opdrachtgevers naast een individueel ontwerp desgewenst ook het concept Dutch Design, German Made aan. Het ‘design’ wordt dan geproduceerd door een Duitse houtskeletbouwer, die garant staat voor kwaliteit en een scherpe prijs. Er wordt uitsluitend met duurzame materialen gebouwd. Natuurlijke isolatie-materialen als cellulose en houtvezel zorgen voor een hoge isolatiewaarde. Door de korte lijnen tussen ontwerp en uitvoering kan de opdrachtgever al in een vroeg stadium inzicht krijgen in de bouwprijs. Alexandra Dietzsch Architectuur is uw partner voor ontwerp, bouwaanvraag en uitvoeringsbegeleiding.

Het honorarium wordt gespecificeerd aangeboden. U geeft opdracht per fase.Na een schetsontwerp worden de bouwkosten voor houtskeletbouw geraamd.

Zuiderlingedijk 77, 4211 BA Spijk I 0183 563515 I www.alexandradietzscharchitectuur.nl

Rendering: Andreas Miene

Fotografie: Martijn Heil

Fotografie: Lisette van de Pavoordt