AMI – architectenbureau marjolein ippel    Samsomlaan 13, 2405 DV Alphen aan den Rijn      06 13905566    www.a-m-i.nl

AMI – architectenbureau marjolein ippel

Kenmerkend voor de aanpak van het ervaren architectenbureau uit Alphen aan den Rijn is de geduldige, individuele manier waarmee particulieren door het ontwerp- en bouwproces ‘geleid’ worden. Op inzichtelijke wijze worden ontwerpoplossingen aangedragen en gevisualiseerd. Beelden en ideeën worden omgezet in een ontwerp waarin de wensen van de opdrachtgever centraal staan. Praktisch gebruik, sfeer, beleving en comfort zijn kernbegrippen.

Ippel streeft naar echte inspraak en vraagt door. Bijvoorbeeld over de gewenste relatie met de straat en de tuin of over toekomstig gebruik. Ze draagt oplossingen aan waar de opdrachtgever zelf niet aan gedacht heeft. De betrokkenheid is groot en het resultaat een ontwerp dat de verwachtingen overtreft.

Architect Marjolein Ippel: ‘Begrippen als “openheid” versus “intimiteit” zijn belangrijk in het ontwerp. Het zijn elementen die het “gevoel” in een woning bepalen. Ook spelen (zon)licht en uitzicht altijd een grote rol. Daarnaast let ik op de relatie met de omgeving. Duurzaamheid is een integraal onderdeel in het ontwerp- en bouwproces, o.a. door te kiezen voor duurzame materialen en slimme energiesystemen.’

Ippel verzorgt de contacten met de gemeente, de constructeur en eventuele andere adviseurs, regelt de aanvraag omgevingsvergunning en houdt daarnaast het budget scherp in de gaten. In overleg wordt er een aannemer geselecteerd, een aanbesteding gedaan of een bouwteam geformeerd.

Ippel ontzorgt, zij is er voor u. Uw nieuwe huis bouwen wordt een feest.

Woonhuis – Alphen aan den Rijn (incl. garage)
Ontwerpkosten t/m bouwaanvraag: ± € 13.000,-.
Bouwvoorbereiding: ± € 4.500,-.
Bouwbegeleiding: ± € 2.500,-.
Bouwkosten: ± € 400.000,- incl. warmtepomp op bodemwarmte en kozijnen met driedubbel glas (incl. btw).
Inhoud: 984 m3.

Samsomlaan 13, 2405 DV Alphen aan den Rijn I 06 13905566 I www.a-m-i.nl