Arend Groenewegen Architect BNA    Hooglaarsestraat 5, 4841 KV Prinsenbeek      06 47116685    www.arendgroenewegen.nl

Arend Groenewegen Architect BNA

Architect Arend Groenewegen werkte na zijn studie aan de TU in Delft bij verschillende architectenbureaus waar hij zich o.a. bezighield met stedenbouwkundige studies, woningbouwprojecten en particuliere opdrachtgevers. In 2007 startte hij zijn eigen bureau. Particulieren kunnen er terecht voor architectonische ontwerpen voor de nieuwbouw en verbouw van woningen, boerderijen, tuinhuizen en overdekte terrassen.

Groenewegen werkt met gedrevenheid en enthousiasme en maakt bijzondere, comfortabele woonhuizen met mooie, verrassende ruimtes die een elegante, ingetogen indruk maken. Zijn werk valt op door de perfecte balans die gevonden wordt tussen openheid en geslotenheid, ruimtelijkheid en geborgenheid, licht en zicht. Zijn port-folio wordt gekenmerkt door een eigentijdse, moderne uitstraling. Dat bereikt hij door bekende materialen op een originele, goed gedetailleerde manier toe te passen.

Groenewegen: ‘Ik heb een voorliefde voor de overgang tussen binnen en buiten en speel graag met meer en minder transparantie, bijvoorbeeld door het toepassen van lamellen en louvre-elementen. Elk project dankt zijn verschijningsvorm aan het samenspel van unieke ingrediënten waaruit gewerkt wordt, waaronder de locatie, de woonwensen van de opdrachtgever, bezonning, sfeer en materiaalgebruik.

Ik geloof in een vast aanspreekpunt tijdens het hele ontwerpproces en een goede samenwerking met opdrachtgevers die vaak heel goed weten wat ze willen en die hun voorkeuren in mijn werk herkennen. Het voordeel van een kleine organisatie is een persoonlijke benadering die gebaseerd is op heldere afspraken en goed vertrouwen.’

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 450,- per m3 (incl. btw).
Vloeroppervlak: 225 – 450 m2.
Inhoud woning: 750 – 1500 m3.
Constructiemethode: traditioneel. Gevelmateriaal: stucwerk.

Hooglaarsestraat 5, 4841 KV Prinsenbeek I 06 47116685 I www.arendgroenewegen.nl