Archipelontwerpers    Dr. Lelykade 64, 2583 CM Den Haag      070 3387570    www.archipelontwerpers.nl

Archipelontwerpers

Optimistisch op de duurzame toekomst gericht

Bij Archipelontwerpers staat het plezier van het wonen centraal. Voor iedere bewoner zal dit iets anders betekenen. Eric Vreedenburgh: ‘Een huis is geen gegeven object maar het resultaat van een individueel proces dat we samen met de toekomstige bewoners doorlopen. De meeste mensen zoeken een karaktervol huis met identiteit. Dat hoeft niet altijd een historisch huis te zijn.’

Een van zijn opdrachtgevers was op zoek naar een oud houten huis in het bos. Toen hij een ontwerp van Vreedenburgh had gezien kozen ze voor een modern huis van staal en glas in de haven van Scheveningen, maar wel met een houten terras van 200 m2, duurzaam en met een unieke sfeer.

Archipelontwerpers is een architectenbureau met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van architectuur en interieur. Het bureau sleepte voor zijn woningontwerpen vele (internationale) prijzen in de wacht. Citaat uit het juryrapport van de Benelux BTTV Trofee voor Woningen: ‘De woning geeft blijk van een zeer uitgesproken en persoonlijk karakter, ondanks de eenvoudige rechthoekige structuur. In het huis wisselen open en gesloten ruimtes elkaar af. Kortom, een huis dat niet tocht, maar wel ademt.’

Naast het woonplezier zijn de huizen van Archipelontwerpers ook functioneel, innovatief en duurzaam. Vanaf 2011 worden de woningen gedetailleerd op passiefhuisniveau en zijn ze praktisch energieneutraal. Hiervoor kreeg Archipelontwerpers in 2013 de Slim Bouwen Award, voor het ‘slimste project’ in Nederland.

Woonhuis – Villa Cats
Prijsindicatie honorarium: ± € 25.000,-. Bouwkosten inclusief installaties: ± € 450.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 250 m2.

Dr. Lelykade 64, 2583 CM Den Haag I 070 3387570 I www.archipelontwerpers.nl

 

Fotografie: Peter Slaets, Rien van Rijthoven en Archipelontwerpers