Architect2GO    Gasthuisplaats 1, 2631 NH Delft      06 46235450 / 06-39696111    www.architect2GO.nl

Architect2GO

Het werk van Architect2GO kan worden gekarakteriseerd als hedendaags en innovatief. Wij hebben oog voor detail en streven naar een hoogwaardig technische uitwerking. De ontwerpen zijn comfortabel, niet standaard en passen op een vanzelfsprekende manier in hun omgeving én bij de opdrachtgever. Ruimtelijkheid, de plek, dagelijks gebruik en daglicht bepalen in grote mate de beleving en functionaliteit van de woonhuizen.

Het ontwerp voor het woonhuis aan de Gele Lis in Den Haag heeft veel van de genoemde aspecten in zich. De opdrachtgevers Maartje en Rik hadden via ‘Ik bouw in Den Haag’ een dubbele kavel aan de rand van De Delftse Hout weten te bemachtigen. Zij wilden een huis met een tuin met de gunstigste oriëntatie, zonder dat de kavel aan de straatzijden met twee lagen werd dichtgezet. In het lage deel bevinden zich drie slaapkamers met badkamer. Daarboven is het dakterras dat vanuit de woonkamer bereikbaar is en de hele dag zon en uitzicht op het groen heeft.

Juist de nabijheid van het groen van De Delftse Hout heeft de keuze voor wonen op de verdieping tot gevolg gehad. Om het contact tussen woonkeuken op de begane grond en de zithoek en study op de verdieping te realiseren is een vide gecreëerd.

De verbinding tussen boven en beneden wordt versterkt door de gemetselde schoorsteen met zowel een gas- als houthaard. Daarnaast is het contact optimaal door de glazen balustrades. Het ontwerp was welstandsvrij, maar had als eis dat er minimaal 50% hout in de gevelafwerking werd toegepast. De verticale channel sidings van western red cedar contrasteert mooi met de lange, blauwgrijze betonsteen van MBI.

Woonhuis – Gele Lis, Den Haag
Prijsindicatie bouwbudget project: € 349.250,-.
Vloeroppervlak: 275 / 230 m².
Constructiemethode: traditioneel en houtskeletbouw.
Gevelmateriaal: metselwerk en hout.
Twee zonnecollectoren t.b.v. cv en warm water en acht pv-panelen t.b.v. elektra.

Gasthuisplaats 1, 2631 NH Delft I 06 46235450 / 06-39696111 I www.architect2GO.nl