Architectenbureau Born BV BNA    Doetinchemsestraat 3, 3241 AA Middelharnis      0187 482466    www.bornarchitecten.nl

Architectenbureau Born BV BNA

Architectenbureau Born BV BNA is al ruim zestig jaar actief in particuliere woningbouw. Het ontwerpen van in- en exterieur, de bouwvoorbereiding, uitwerking, de directievoering en het bouwtoezicht worden volledig beheerst.

Projectarchitect ir. ing. A.G. Marco Born: ‘Uitgangspunt daarbij is altijd om de wensen van de opdrachtgever zodanig te vertalen dat er een architectonisch en bouwkundig kwaliteitsproduct ontstaat. De ambitie is om binnen de stijlkeuze (modern of klassiek) een passend ontwerp te maken dat recht doet aan die wensen en tegelijkertijd een eenheid vormt. Een architect moet daarom goed kunnen luisteren, vragen stellen en de wensen van zijn opdrachtgever op een creatieve wijze vertalen in passende architectuur. Overleggen en aanpassen levert een eindresultaat op dat verrast en past binnen de voorgeschreven regelgeving.

De afgebeelde villa met tentdak in Nieuw-Beijerland is op verzoek van de opdrachtgever geheel binnen de “taal” van de jaren ’30 ontworpen. Met typerende stijlelementen als grote goot- en geveloverstekken en fraaie metselwerkdetailleringen bij de entree- en dak partijen. Ook de nadruk op de horizontale lijnen – typerend voor de “Frank Lloyd Wright bouwstijl” – zijn kenmerkend. Een typische jaren ’30 woning dus, die de charme van de bouwstijl van toen combineert met het comfort van nu.’