VMarchitectuur    Jan Schoutenstraat 34, 3065 PD Rotterdam  Bezoekadres: Veerkade 8a, 3016 DE Rotterdam    06 54641052    www.VMarchitectuur.nl

VMarchitectuur

Gebouwen met een ziel

Architect Marc Vossen is sinds 1993 actief als architect en werkt sinds 2008 fulltime als zelfstandig bureau aan eigen opdrachten. Ten behoeve van de kwaliteitsbewaking begeleidt Vossen voor opdrachtgevers desgewenst ook de bouw en onderhoudt hij het contact met de aannemer. Zijn stijl is zowel traditioneel als modern, met een licht romantische inslag. Zijn werkwijze: persoonlijk, openhartig en gestoeld op een basis van wederzijds vertrouwen. Vakkundigheid, kwaliteit en oog voor de wensen van zijn opdrachtgever staan centraal.

Vossen: ‘Er moet sprake zijn van een klik tussen architect en opdrachtgever. Een project begint bij mij dan ook altijd met een gesprek waarin ik de wensen van mijn opdrachtgever boven tafel probeer te krijgen. Van voorlopig naar definitief ontwerp, rekening houdend met de randvoorwaarden, vertaal ik die wensen in een architectonisch concept en ga ik op zoek naar de ziel van een gebouw. Details, vormen en materialen creëren authenticiteit maar moeten tegelijkertijd voldoen aan de vereiste prestaties van de huidige tijd. Verdere diensten zijn het regelen van het vergunningstraject, de aanbesteding, het bouwmanagement en de afstemming van de energieprestatie.’

Het project op de Waterloostraat betreft een transformatie naar industriële bedrijfsruimte en totale renovatie en verbouw van twee bovenliggende woningen met optimalisatie boven de niet-geliberaliseerde huurgrens. Het project is opgezet als BIM-model. Het project Kralingse Plaslaan betreft een toevoeging van een extra verdieping met entresol middels prefabdakelementen in klassieke stijl en een totale renovatie van het interieur.

Woonhuis Kralingse Plaslaan 96 – Rotterdam

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 130.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 107 m2. Inhoud woning: 321 m3. Constructiemethode: zelfdragende HSB-dak- en gevelelementen. Gevel: HSB-element met buitenspouwbladmetselwerk, natuursteen.

[email protected] I 06 54641052 I www.VMarchitectuur.nl

 

Fotografie en beeld: VMarchitectuur