Architectenbureau Korbee    Nieuwe Zeeweg 66, 2202 HB Noordwijk      071 36 20 700    www.korbee.nl

Architectenbureau Korbee

Architectenbureau Korbee koppelt 45 jaar ervaring aan het enthousiasme van een jonge leiding. Architect Arie Korbee: ‘We beheersen alle fases van het bouwproces. Van het meedenken in de initiatieffase, het maken en uitwerken van het interieur- en exterieurontwerp tot en met het voeren van de directie op de bouwplaats. Bij elk project wordt gezocht naar een intelligente oplossing waarin de voorkeur van de opdrachtgever bepalend is.

Het oeuvre is divers. Soms modernistisch – de echo van Le Corbusier is dan hoorbaar – soms klassiek. Zo wordt er ook bij klassiek ogende villa’s gestreefd naar een oorspronkelijke en eigentijdse interpretatie. Met mooie, bescheiden accenten, zorgvuldig gekozen materialisatie en een duidelijke relatie tot de omgeving. De ontwerpen ontstijgen daarmee het niveau van doorsnee villa’s.’

Dorpse architectuur heeft zijn eigen specifieke elementen. Vaak met een lage dakgootlijn, groot zadeldak en gedekt met pannen of riet. Niet uitbundig of luxueus en meestal traditioneel van opzet. Villa Steketee is hier een goed voorbeeld van. Met een BVO van 470 m² (exclusief terrassen om het huis) is het een klassieke villa met rieten kap. Kleine accenten in materiaal- en kleurgebruik geven deze villa een frisse uitstraling. De villa heeft op de verdieping aan twee kanten een mooi dakterras. Op de begane grond een ruime veranda gelegen aan de eetkamer. De woonkamer en eetkamer (75 m²) zijn gedeeltelijk gescheiden door een centrale open haard. De woonkamer heeft aan een zijde een dubbele hoogte en staat in directe verbinding met de overloop op de eerste verdieping. Het geeft een verrassend ruimtelijk effect in deze verder traditioneel opgezette villa. Op de begane grond is ook de hoofdslaapkamer met badkamer en walk-in gesitueerd. Een keuze die niet alleen nu praktisch is, maar die ook straks met het ouder worden van de bewoners het leven vergemakkelijkt.

Villa Steketee