Marco Bruijnes Architectenbureau    Zuideinde 93, 2421 AC Nieuwkoop      0172 575 630 / 06 46324140    www.marcobruijnes.nl

Marco Bruijnes Architectenbureau

Marco Bruijnes begon zijn carrière in dienst van gerenommeerde architectenbureaus waar hij ervaring opdeed in woning- en utiliteitsbouw: terreinen waar hij zich sinds de start van zijn eigen bureau ook op richt. Hij werkt daarbij niet vanuit een bepaalde architectonische stijl maar denkt liever vanuit heldere structuren en bekijkt de specifieke mogelijkheden die het programma van eisen, de locatie en het bestemmingsplan bieden. Luisteren naar de wensen van zijn opdrachtgever vindt hij minstens zo belangrijk.

Bruijnes: ‘Bij particulier opdrachtgeverschap beschouw ik de architect als dienend. Tijdens oriënterende gesprekken ontstaat wederzijds vertrouwen en inspiratie. De opdrachtgever heeft soms uitgesproken ideeën of draagt voorbeelden aan, wij vertalen dat in een goed plan en komen met verrassende oplossingen en een optimaal en (vooral) prachtig ontwerp. ‘De villa die is afgebeeld staat in een bijzonder natuurgebied in een bestaand “dorpslint”.

De plattegrond is opgebouwd uit drie gelijke rechthoeken waardoor dat een interessante kapvorm ontstaat. De gevels zijn in klassieke verhoudingen met veel detaillering uitgewerkt. Door zorgvuldige detaillering en materiaalkeuze waarbij tegelijkertijd de grote lijnen in het oog zijn houden heeft de villa een sterke contour en een krachtige uitstraling.

Bruijnes: ‘Mijn missie is geslaagd als een gebouw zich naadloos voegt naar de wensen van onze opdrachtgever en harmonieert met de omgeving.’

Marco Bruijnes Architecten BV
Zuideinde 93
2421 AC Nieuwkoop
0172 575 630 / 06 46324140
[email protected]