Architectenbureau Micha de Haas    Hoogoorddreef 5, 1101 BA Amsterdam      020 4275390    www.michadehaas.nl

Architectenbureau Micha de Haas

Zintuiglijke architectuur

Het bureau van architect Micha de Haas kreeg grote bekendheid met de realisatie van Het Aluminium Bos, het feeërieke onderkomen van het Nederlandse Aluminium Centrum met z’n honderden ranke kolommen en zon-overgoten patio’s.

De Haas: ‘Huizen voor particulieren ontwerpen we ook regelmatig, maar zeker niet aan de lopende band. We geloven in de meerwaarde van een uniek ontwerp en een intensieve, open communicatie met onze opdrachtgevers. Een succesvol project, zo denken wij, begint bij gedeelde ambities. Op basis van het beschikbare budget en individuele woonwensen halen we het onderste uit de kan.’

Na twintig jaar ontwerpen, lesgeven en onderzoeken is de passie van het team van De Haas voor het vak nog groot en aangevuld met veel kennis en ervaring. De Haas: ‘We willen zinvolle architectuur realiseren die nuttig, logisch, betekenisvol en zintuiglijk is. Ieder ontwerp is hierdoor uniek en kent een eigen signatuur. De tijddimensie is cruciaal: onze projecten worden ontworpen voor generaties en moeten kunnen reageren op veranderingen. Duurzaam bouwen is voor ons vanzelfsprekend. De “Trias Energetica” – people, planet, profit – houden we continue in het vizier – want het gaat allemaal over het (woon)geluk van onze opdrachtgevers.’

De vrijstaande Villa Leimuiden gaat een dialoog aan met de landelijke omgeving en is bekleed met messing – een metaal dat na verloop van tijd verandert van goud naar bruin: een weerspiegeling van de kleuren van het omliggende rietland en de tuin. De plattegrond is ruim, open en flexibel. De constructie is losgekoppeld van de ruimtelijke indeling, zodat toekomstige aanpassingen moeiteloos doorgevoerd kunnen worden.

Bouw- en ontwerpkosten zijn sterk afhankelijk van de specifieke wensen en ambities. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en offerte. Ontwerpkosten Villa Leimuiden (ons duurste woonhuis): ± € 30.000,-. Bouwkosten: ± € 600.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 340 m2. Inhoud woning: 1300 m3.

Hoogoorddreef 5, 1101 BA Amsterdam I 020 4275390 I www.michadehaas.nl

Fotografie: IC4U

Fotografie: Willem Francken