Architectuur Studio Wezenberg    Roggestraat 3, 6981 BJ Doesburg      026 3763494    www.studiowezenberg.nl

Architectuur Studio Wezenberg

Architect Guido Wezenberg heeft sinds de oprichting van zijn architectuurstudio in 2008 een veelzijdige portfolio opgebouwd. Zijn ontwerpen hebben een eigen karakter en zijn het best te definiëren als hedendaags modernisme.

Daglichttoetreding en leefruimten die zonder begrenzing in elkaar overlopen, strakke lijnen en contrasterend materiaalgebruik zijn kenmerkend voor zijn handschrift. Wezenberg: ‘Voor het maken van een geslaagd ontwerp is de rol van de opdrachtgever cruciaal. Door goed te luisteren naar zijn wensen kan ik maatwerk leveren.’

De woning in Twello is een langgerekt, rechthoekig volume met aan de achterzijde een grote, vrijdragende luifel. Op de gevel van de begane grond sluit glad betonstuc aan op zwarte, langwerpige betonstenen waarmee de verdiepingsgevel is bekleed. Op de begane grond zorgen grote glasvlakken voor een open verbinding naar de tuinzijde en voor een overweldigende daglichttoetreding. De gesloten gevel aan de kant van de naastgelegen kavel zorgt voor privacy.

De vormgeving van het interieur (met inbouwspots met ledverlichting) en de manier waarop verschillende woonfuncties in elkaar overlopen zijn toegespitst op het hedendaags ruimtegebruik, waarbij licht en lucht een hoofdrol spelen. De strak gegoten vloer op de begane grond heeft vloerverwarming. De open keuken vormt het centrum van de woning, je komt er altijd langs. De woonkamer is intiem, met een doorkijkhaard die ook de eetkeuken verwarmt. Tussenwanden staan los van de gevels waardoor ze een open begrenzing vormen tussen verschillende woonfuncties. De slaapverdieping is besloten vormgegeven met smalle, verticale openingen en kozijnen achter metselwerk. De ‘master bedroom’ beschikt over een eigen badkamer.

Woning Boszegge – Twello
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 350.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 200 m2 netto.
Inhoud woning: 740 m3 bruto.
Constructiemethode: betonnen vloeren, keramische bouwsteen.
Gevelmateriaal: gevelisolatie met betonstuc, zwarte betonsteen.

Architectuur Studio Wezenberg
Roggestraat 3, 6981 BJ Doesburg
+31 (0) 26 37 63 494

www.studiowezenberg.nl