Architektenburo Kühne & Co    Boomgaardsstraat 34, 3012 XD Rotterdam      010 4141355    www.kuhneco.nl

Architektenburo Kühne & Co

De architecten van Kühne & Co houden er een directe ‘recht voor zijn raap’ manier van werken op na en schuwen eigenwijze oplossingen niet. Joost Kühne: ‘Als je bewust met de bouwkosten omgaat is er binnen ieder budget ruimte voor hoogstpersoonlijke architectuur. Het leuke aan ontwerpen voor particulieren is dat eigenaardigheden van de opdrachtgevers weerspiegeld worden in het uiteindelijke huis.’

De ontwerpen van het bureau, dat midden in het Rotterdamse stadscentrum is gevestigd, zijn van deze tijd, zonder dat ze modieus overkomen. De architectuur doet vertrouwd aan omdat er elementen uit het verleden zijn verwerkt, zonder dat er letterlijk gekopieerd wordt. De bouwmaterialen zijn degelijk en kunnen op een mooie manier verouderen.

De villa in Amersfoort is symmetrisch ontworpen wat het woonhuis een statige indruk geeft. De rustige, plastische gevel aan de formele zijde wordt versterkt door een terrazzo balkonrand en entreeluifel. De imposante, drie verdiepingen hoge stalen achtergevel is gericht op het bos. De Boerenvilla in Poortugaal ligt op een terp. Door de U-vorm is er – als contrast met het weidse landschap – middenin een beschutte patio ontstaan.

Het woon-werkpand aan de Mauritsstraat is bijzonder omdat er op een kleine bouwkavel, hoog in de lucht een unieke plek in de stad is ontstaan met een werkplek aan huis en een hoogstedelijke woonbeleving. Kortom allemaal projecten die specifiek ingaan op de plek en de vraag van de opdrachtgever, met oog voor detail.

Boomgaardsstraat 34, 3012 XD Rotterdam
tel:010 4141355