ARTEC architecten    Eglantierlaan 3, 7329 AN Apeldoorn      055 5787161    www.artec-architecten.nl

ARTEC architecten

Duurzame, flexibele architectuur

Het werk van ARTEC wordt gekenmerkt door een heldere, moderne stijl en door de duurzaamheidsprincipes die in de ontwerpen worden geïntegreerd. Ed Euser, architect: ‘Mijn kracht ligt in het “onderzoekend” ontwerpen. Afhankelijk van de omgeving, wensen en het beschikbare budget maak ik samen met mijn opdrachtgever keuzes.’ Het afgebeelde werk is representatief voor de veelzijdige portfolio van ARTEC.

De landelijke villa in Wenum-Wiesel valt op door zijn dak (op pootjes) dat de verschillende binnen- en buitenruimtes met elkaar verbindt en door vakwerkspanten wordt begrensd.

De zes woningen in het plan Moerbosch in Apeldoorn zijn ontwikkeld vanuit één basiswoning. Met verschillende opties is deze basis naar behoefte uit te bouwen op de begane grond met een studeer- of slaapkamer, erker of serre. En aan de basisverdieping kan een extra laag worden toegevoegd.

In het ontwerp voor het Tiny House, gemaakt door een ontwerpteam, komen alle aspecten van duurzaamheid en inventiviteit samen. Het Tiny House kan in de meest verregaande variant de nodige energie zelf opwekken, door bijvoorbeeld met de zon mee te draaien. Het zuivert zelf het gebruikte afvalwater door middel van een plantenfilter aan de gevel en heeft dus geen aansluiting nodig op elektriciteitsnet of riolering. De manier van construeren en de keuze van de materialen zorgen er bovendien voor dat het een circulair ontwerp is. Dus alle materialen kunnen worden hergebruikt. En het ziet er nog leuk uit ook.

Woningen plan Moerbosch – Apeldoorn
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten basiswoning: ± € 290.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 150 m2. Inhoud: 465 m3. Constructiemethode: traditioneel gebouwd.
Gevelmateriaal: steen en hout.

Eglantierlaan 3, 7329 AN Apeldoorn I 055 5787161 I www.artec-architecten.nl

Fotografie: Harry Noback