AS Architecture    Pedro de Medinalaan 1, 1086 XK Amsterdam      020 7852233    www.asarchitecture.nl

AS Architecture

Iedere opgave is uniek met een eigen verhaal

Architect Arzu Senel werkte in Londen aan prestigieuze projecten bij toonaangevende bureaus waaronder Rafael Vinoly Architects en SOM architects. In 2010 vestigde ze in Nederland haar eigen bureau waarmee ze inmiddels een breed scala aan nieuwbouw-, transformatie- en interieurprojecten heeft gerealiseerd. Daarnaast werkt ze aan restauratieprojecten waaronder een rijksmonument in Rotterdam dat voor het verduurzamen wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW.

Er worden door Arzu en haar team modernistische, hedendaagse gebouwen gerealiseerd met veel daglicht- toetreding en zichtlijnen. Het gebruik van eerlijke materialen zoals glas, aluminium en beton zijn kenmerkend voor haar werk. De relatie die het gebouw met de omgeving aangaat, openheid en functionaliteit zijn kernwoorden. Ander belangrijk aspect is comfort. Tijdens het ontwerpproces wordt er dan ook al nagedacht over het interieurontwerp.

Arzu: ‘Ik ben altijd opzoek naar hedendaagse interpretaties van oude typologieën en zoek naar concepten die kracht uitstralen en een bredere boodschap afgeven. Ik werk nauw samen met opdrachtgevers en heb een flexibele houding die verder gaat dan het maken van een ontwerp en de uitwerking ervan. Ik probeer altijd iets extra’s toe te voegen om met een frisse blik buiten het vanzelfsprekende op zoek te gaan naar het onbekende. Door middel van realistische 3D-visualisaties kunnen opdrachtgevers al in een vroeg stadium meedenken over alle vraagstukken die nodig zijn om een goed, betaalbaar gebouw te ontwerpen. Duurzaamheid is nu en in de toekomst een belangrijk onderwerp. Opdrachtgevers worden daarover dan ook al in een vroeg stadium geadviseerd. Er kan altijd een offerte opgevraagd worden, het eerste gesprek is kosteloos. Prijzen verschillen per project en tot welke fase uitgewerkt.’

Zelfbouw kavel 5B-04 – Zeeburgereiland, Amsterdam
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 600.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 256 m2. Inhoud woning: 768 m3. Constructiemethode: kanaalplaatvloeren en breedplaatvloeren. Gevelmateriaal: aluminiumcomposiet. Inclusief PV-panelen, vloerverwarming.

Pedro de Medinalaan 1, 1086 XK Amsterdam I 020 7852233 I www.asarchitecture.nl

Beeld: AS Architecture