Timmermans Architecten    Frans Mannaertsstraat 14E, 5046 AK, Tilburg      06 41502658    www.timmermansarchitecten.nl

Timmermans Architecten

Architectuur die verbindt

Bij woningen die door architect Tjeerd Timmermans zijn gerealiseerd werd ook het interieur ontworpen, waardoor er een eenheid in het totaalbeeld ontstaat. Timmermans realiseert architectuur waar ruimtelijke kwaliteiten optimaal worden benut. In de woning met de rieten kap zijn verschillende karakteristieken van een landhuis op eigentijdse wijze teruggebracht, passend binnen de smalle kavel en in aansluiting op de woonbehoefte van de opdrachtgever. Hierdoor ontstaat een architectuur waarbij de herinnering aan het oorspronkelijke landhuis wordt beleefd. Het huis is gesloten aan de straatkant en open naar de waterpartijen van de wijk de Riethorst in Arnhem.

Bij het ontwerp van het compacte woonhuis in Etten-Leur
is het centrale uitgangspunt de speelruimte van de kinderen geweest. Daar omheen zijn de ‘functionele’ ruimten geschakeld. De centrale ruimte staat in verbinding met buiten via een daklicht en ruimtelijk met een overloop op de verdieping. De voornaamste activiteiten rondom het wonen spelen zich af op de overlopen in de vide en in de omliggende ruimten. Naar de gevel toe is de werveling van het gezinsleven vertaald in horizontale raampartijen die op verschillende hoogten zijn aangebracht. Hierdoor kunnen de kinderen in hun groeiende levensfasen op verschillende manieren naar buiten kijken.

Tjeerd. ‘We werken met een driedimensionaal model waardoor de opdrachtgever al in de ontwerpfase gemakkelijk door het gebouw heen kan lopen in een virtuele omgeving. We verzorgen de benodigde adviezen vanaf het eerste idee tot de oplevering en blijven ook in de nazorg contactpersoon. In de initiatieffase worden de wensen op het budget en de locatie afgestemd.’

Voor actuele tarieven kunt u contact opnemen met de architect/het bureau.

Frans Mannaertsstraat 14E, 5046 AK, Tilburg I 06 41502658 I www.timmermansarchitecten.nl

Fotografie: Martijn Heil