atelier PRO architekten    Kerkhoflaan 11a, 2585 JB Den Haag      070 350 6900    www.atelierpro.nl

atelier PRO architekten

Wonen zoals jij dat wilt

Sinds de oprichting in 1976 is atelier PRO uitgegroeid tot een multidisciplinair bureau met sterke maatschappelijke betrokkenheid. Het team creëert innovatieve, contextuele architectuur, stedenbouw en interieurontwerpen. Architectuur die bijdraagt aan een positieve omgeving door de bestaande kwaliteiten te versterken en te ontwikkelen. De portfolio bestaat onder andere uit projecten voor woningbouw, onderwijs, werkomgevingen, zorg en openbare voorzieningen. Het door het team ontwikkelde Slimhus-concept is bedacht om zoveel mogelijk ruimte te bieden aan particulieren die individuele keuzes willen maken bij de bouw van hun woning.

Ernstjan Cornelis: ‘Het bouwsysteem van Slimhus is anders dan bij traditionele bouwsystemen. De constructie-onderdelen worden grotendeels voorbereid in de fabriek waardoor de bouwkwaliteit en bouwsnelheid hoog zijn. De huizen voldoen aan alle geluids- en warmte-isolatie-eisen. De gevels zijn van Platowood-rabatwerk. Door het unieke veredelingsproces (hydrothermische modificatie) worden de in het hout aanwezige eigenschappen versterkt, zonder chemische toevoegingen. Daarmee heeft dit hout een uitmuntende duurzaamheid, is het door en door veredeld, heeft het een uniforme kleur en kwaliteit en is het hét milieuvriendelijkste alternatief voor tropisch hardhout. Om esthetische redenen kan men ervoor kiezen om de gevel na vijftien jaar weer eens te sauzen. Maar we zien bijvoorbeeld in Denemarken dat dit maar zeer zelden wordt gedaan omdat het hout zijn natuurlijke charme behoudt. De kozijnen zijn van kunststof zodat de gevel zeer onderhoudsarm is. De goten zijn van zink, de daken zijn voorzien van dakpannen. Een particuliere opdrachtgever koopt de woning direct van de bouwer met woningborggarantie.

Slimhus – Vrijstaand € 385.000,- v.o.n. / geschakelde woningen € 189.500,- tot € 248.500,- v.o.n. op basis grondkosten € 305,- /m² incl. btw. Vloeroppervlak: geschakelde woningen 130 m² tot ca 160 m². Vrijstaande woning 195 m². Constructiemethode: Staalframebouw. Gevelmateriaal: EPS-isolatiepakket.

Kerkhoflaan 11A, 2585 JB Den Haag I 070 3506900 I www.atelierpro.nl

Fotografie en beeld: atelier PRO architekten. Bovenstaande beelden hebben betrekking op Slimhus project Brielle in ontwikkeling.