Atelier Schraa    Handelskade 31, 8064 DV Zwartsluis      038 3867377    www.schraa-atelier.nl

Atelier Schraa

Atelier Schraa bestaat sinds 1970 en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot volledig BIM (Building Information Model) ontwerp- en modelleringbureau. Het werk van architect Niek Schraa laat zich het beste typeren als ‘no nonsense architectuur’ met een herkenbare stoerheid en nuchterheid. Zijn ontwerpen worden meestal gerealiseerd met gebruik van eerlijke bouwmaterialen zoals baksteen, hout, staal, glas, zink en natuursteen.

Schraa vindt een goede ‘klik’ met opdrachtgevers essentieel om specifieke woonwensen en het programma van eisen te vertalen in een eigen, uniek en compleet uitgewerkt ontwerp dat wordt voorzien van een bestek en begroting. Schraa: ‘Wij doen dat door vanaf het schetsontwerp gebruik te maken van BIM-software waarbij de materialen en texturen in het ontwerp al herkenbaar zijn. Digitale 3D-bestanden worden door ons via een speciale app geleverd waarmee opdrachtgevers op een smartphone, tablet of pc een digitale wandeling in en om hun toekomstige woning kunnen maken om de ruimte en sfeer te proeven. Wij loodsen opdrachtgevers vervolgens door alle procedures. Van omgevingsvergunning (bouwaanvraag) tot en met de oplevering van de woning, waarbij wij controle houden over de bouwkosten, contracten en de uitvoering van het bouwtraject. Ons honorarium wordt hiermee doorgaans grotendeels terugverdiend. Vraag vrijblijvend een oriënterend gesprek aan waarin wij onze werkwijze toelichten.’

Schraa is onafhankelijk en werkt niet met een vaste aannemer. Bij een aanbesteding zal hij altijd de belangen van zijn opdrachtgever behartigen.

Vraag een kosteloos oriënterend gesprek bij ons aan. Het honorarium wordt gespecificeerd aangeboden en kan per fase worden opgedragen.

Handelskade 31, 8064 DV Zwartsluis I 038 3867377 I www.schraa-atelier.nl