Blok Kats van Veen Architecten    Wilgenweg 22b, 1031 HV Amsterdam      020 4227233    www.bkvv.nl

Blok Kats van Veen Architecten

Samenwerken, dat doen we graag met opdrachtgevers die een uitgesproken visie uitdragen. Die hun toekomstbeeld willen laten vertalen in een concreet project. Opdrachtgevers die ons laten ontwerpen én regisseren.

De architecten Dieter Blok, Robert van Kats en Sander van Veen staan voor sterke combinaties die balans uitstralen. Robert van Kats: ‘Architectuur die reageert op maatschappelijke ontwikkelingen en open staat voor vernieuwing. Gebouwen die functioneel zijn en begrijpelijk, maar ook prikkelen en verleiden. Balans ook tussen bruikbaarheid, energie en daglicht. Wij maken de beschikbare vierkante meters zo bruikbaar mogelijk, de ruimtes moeten elkaar versterken. Dat levert comfort op en verrassingen.

Per project verschilt dit, de getoonde Villa Valk laat het overtuigend zien hoe bijvoorbeeld met daglicht is omgesprongen. Niet te veel raamopeningen, maar wel met maten van 2,5 x 2,5 meter! Dat zijn heldere en royale gebaren!’ Het huis waarin je woont, moet herkenbaar zijn, bij je passen.

Robert van Kats: ‘Dat bereik je alleen maar door intensieve samenwerking met je opdrachtgever. Alleen met zo’n werkwijze kom je tot een resultaat waarover iedereen tevreden is.

Eén van onze opdrachtgevers wilde een huis met de uitstraling van een industriële ruimte, een minifabriek. Hoge ruimtes, constructieve delen in het zicht gehouden. Villa Valk heeft het krachtige en de eenvoud die de opdrachtgever wilde. Voor alles geldt: een goed ontworpen huis geeft een sterke positieve emotie, het is vernieuwend en straalt het toekomstbeeld van de opdrachtgever uit.’

BKVV Architecten
Wilgenweg 22B
1031HV Amsterdam
020 4227233