BLOKVORM® BV    Sluismeesterslag 3, 2805 DZ Gouda      06 19011511    www.blokvorm.nl

BLOKVORM® BV

Blokvorm® Architectuur is in 2011 opgericht door architect Jeroen Blok en staat voor multidisciplinair ontwerpen in de breedste zin van het woord. Blok en zijn team richten zich o.a. op de (ver)bouw van woningen (interieur en exterieur) en op de ontwikkeling van meubels en producten en zijn in staat om alle specifieke wensen op dit vlak te verwezenlijken.

De ontwerpen van het bureau worden gekenmerkt door een vloeiend lijnen- en lichtspel, een duidelijke routing en oog voor detail. In de architectuur wordt er optimaal gebruikgemaakt van ruimtelijke kwaliteiten en de relatie die het ontwerp aangaat met de omgeving, zonder dat het geforceerd overkomt. Blok: ‘De ambitie is om een tijdloos ontwerp te maken met een herkenbare vormtaal. Ik heb affiniteit met het functionalisme, een architectuurstijl
waarbij de vormgeving voortkomt vanuit de gebruikswaarde en techniek en niet uitsluitend vanuit het oogpunt van schoonheid en design (form follows function).

In onze ontwerpen laten we zien hoe de logische samenhang van alle onderdelen zorgt voor een zuivere vorm en functionele schoonheid. Daarnaast is innovatie een van de belangrijkste peilers binnen onze bedrijfsfilosofie. Een logisch gevolg van vooruitstrevend ontwerpen en noodzakelijk als je verantwoord en duurzaam wilt (ver)bouwen. Door gebruik te maken van moderne technieken en materialen komen we tot nieuwe en verbeterde inzichten, zodat een maatschappelijk verantwoord ontwerp ontstaat dat geen afbreuk doet aan zijn omgeving, maar juist een verrijking oplevert.

Maar er is pas echt sprake van een geslaagd ontwerp als wij de woondroom van een opdrachtgever weten te vertalen naar architectuur.’

Sluismeesterslag 3, 2805 DZ Gouda I 06 19011511 I www.blokvorm.nl